V Štrbskom Plese triumf Garajovej a Čecha Rykra

SITA|9. jan 2010 o 19:32

V sobotnom šprinte voľnou technikou v behu na lyžiach v Štrbskom Plese zvíťazila v kategórii žien Slovenka Katarína Garajová, medzi mužmi bol najrýchlejší Čech Jan Rykr.

ŠTRBSKÉ PLESO. V sobotnom šprinte voľnou technikou v rámci 52. ročníka Memoriálu 24 padlých hrdinov SNP, ktorý je súčasťou Slavic Cup-u a Slovenského pohára v behu na lyžiach, v Štrbskom Plese zvíťazila v kategórii žien Slovenka Katarína Garajová, medzi mužmi bol najrýchlejší Čech Jan Rykr.

Najlepším Slovákom medzi mužmi bol Martin Kapšo, ktorý skončil celkovo na 4. mieste. Pre mládežníkov boli preteky ďalším kolom kvalifikácie na MSJ a U23, ktoré sa koncom januára uskutočnia v nemeckom Hinterzartene (24. - 31. januára). V nedeľu sú na programe dlhé trate klasickou technikou s intervalovým štartom.

Výsledky - šprint voľnou technikou:

MUŽI: 1. Jan Rykr, 2. Martin Polách (obaja ČR), 3. Paul Constantin Pepene (Rum.), 4. Martin Kapšo,... v B-finále 4. (celkovo 8. miesto) Jerguš Koplík,... 10. (nepostúpil do finále) Peter Žižka (všetci SR).

ŽENY: 1. Katarína Garajová (SR), 2. Ionela Gabriela Leancová (Rum.), 3. Lucia Klimková,... v B-finále 1. (celkovo 5. miesto) Daniela Kotschová (obe SR).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V Štrbskom Plese triumf Garajovej a Čecha Rykra