V šlágri vyhral Juventus. Príliš sme riskovali, hneval sa jeho tréner

O víťazstve Juventusu Turín nad AS Rím rozhodol Gonzalo Higuaín.
O víťazstve Juventusu Turín nad AS Rím rozhodol Gonzalo Higuaín. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. dec 2016 o 13:03

Turínsky veľkoklub zdolal AS Rím 1:0 gólom Gonzala Higuaína.

TURÍN. Futbalisti Juventusu Turín zvládli sobotňajší šláger sedemnásteho kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A. Druhý AS Rím zdolali 1:0.

Svoj náskok na čele tabuľky zvýšili už na sedem bodov.

O triumfe domácich rozhodol po necelej štvrťhodine hry argentínsky kanonier Gonzalo Higuaín. Napriek víťazstvu v dôležitom súboji nebol tréner Juventusu Massimilliano Allegri úplne spokojný s výkonom svojich zverencov.

"Sme prví, dve kolá pred polovicou súťaže máme štyridsaťdva bodov. Ale stále je pred nami ešte dlhá cesta," bilancoval Allegri, ktorého nahneval prístup hráčov na konci zápasu. "V závere sme sa zahrávali s ohňom. Viedli sme iba o gól a príliš sme riskovali."

Suverén uplynulých sezón predĺžil šnúru víťazných domácich zápasov už na dvadsaťpäť. "Ale to znamená len málo. Pre nás je dôležité byť prví v tabuľke na konci sezóny," zdôraznil Massimilliano Allegri.

Juventus má nakročené k šiestemu ligovému titulu v sérii.

Massimilliano Allegri nebol úplne nadšený.
Massimilliano Allegri nebol úplne nadšený. (Autor: TASR/AP)

"Do vianočnej pauzy ideme s výbornými pocitmi, i keď to víťazstvo ešte nie je úplne zásadné," krotil eufóriu Gianluigi Buffon.

Skúsený brankár vybojoval s Juventusom už sedem majstrovských titulov a teraz má šancu pridať do zbierky ďalší. Ešte pred Vianocami hrá turínsky veľkoklub proti AC Miláno o taliansky Superpohár, zápas je na programe v predvečer Štedrého dňa v katarskej Dauhe.

"Je dôležité ísť do toho zápasu v dobrom psychickom rozpoložení. V lige sme s nimi prehrali, teraz to chceme napraviť," povedal Allegri pre talianske médiá.

Juventus zdolal AS Rím 1:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»V šlágri vyhral Juventus. Príliš sme riskovali, hneval sa jeho tréner