V Rusku napadli novinára, ktorý písal o nekalých praktikách reprezentačného trénera

Stanislav Čerčesov.
Stanislav Čerčesov. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. apr 2019 o 13:12

Žurnalista je v poriadku.

MNÍCHOV. Ruského športového novinára Vasilija Utkina v utorok napadli na ulici a jeho tvár poliali tekutinou, nešlo však o kyselinu.

Tamojší známy žurnalista je presvedčený, že za útokom na jeho osobu stojí tréner ruskej futbalovej reprezentácie Stanislav Čerčesov.

Neznámi páchatelia si mali incident natočiť na mobilný telefón, čo iba potvrdzuje, že konali v mene niekoho s cieľom zastrašiť športového novinára.

"Kolegovia, som v takmer úplnom poriadku," odkázal Utkin prostredníctvom twitteru a na priloženej fotografii s podobizňou Čerčesova naznačil, koho upodozrieva z objednania útoku.

Utkin v nedávnom období napísal o Čerčesovovi článok, v ktorom uviedol, že kouč pozýval do národného tímu niekoľko hráčov iba preto, aby zvýšil ich trhovú hodnotu.

Čerčesov tak mal konať na základe dohody s hráčskym agentom Alanom Aguzarovom a pri prípadných transferoch mal dostávať dohodnutý podiel z predaja hráčov.

Takéto prípady mali nastať u futbalistov Alexandra Tašajeva a Konstantina Rauscha.

Čerčesov je trénerom Ruska od roku 2016. Na vlaňajších MS priviedol mužstvo do štvrťfinále, v ktorom prehralo až po jedenástkovom rozstrele s neskoršími striebornými medailistami z Chorvátska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Rusku napadli novinára, ktorý písal o nekalých praktikách reprezentačného trénera