V rozbehu skončil až šiesty. Bežec Repčík v Riu nepostúpil do semifinále

Jozef Repčík (druhý zprava) počas rozbehu na olympijských hrách v Riu.
Jozef Repčík (druhý zprava) počas rozbehu na olympijských hrách v Riu. (Autor: TASR)
TASR|12. aug 2016 o 16:30

Slovenský bežec predbehol dvanásť pretekárov.

RIO DE JANEIRO. Slovenský atlét Jozef Repčík sa na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro neprebojoval do semifinále behu mužov na 800 metrov.

V piatkových rozbehoch časom 1:49,95 minúty celkovo obsadil nepostupovú 45. priečku, vo svojom skončil na šiestom mieste.

Do semifinále sa dostali traja najlepší pretekári v každom zo siedmich rozbehov a ďalší traja najrýchlejší z 57 štartujúcich.

"Dal som do toho všetko, ale nevyšlo to. Mal som smolu, že v mojom rozbehu bola kvalitná konkurencia a bol veľmi pomalý. Ešte do 600 m to vyzeralo nádejne, ale keďže tempo bolo pomalé, zrazu sa natlačilo dopredu viacero bežcov. Pre množstvo športovcov je česť už len dostať sa na olympijské hry. Tak to bolo aj v mojom prípade. V Riu je mimoriadna konkurencia, behá tu aj svetový rekordér Rudisha," vravel Repčík v prvej reakcii pre Rádio Slovensko.

"Škoda, že neprekročil svoj tohtoročný tieň. Mal však aj smolu, keďže sa objavil v pomalom behu. Nedá sa povedať, že sklamal, ale je na zamyslenie, aby v budúcnosti v pomalom behu zobral tempo do vlastnej réžie, lebo v závere už nestačil na súperov," skonštatoval pre TASR šéftréner slovenských atlétov Martin Pupiš.

800 m muži - výsledky piateho rozbehu:

1. Taoufik Makhloufi (Alž.) 1:49,17 min,

2. Mostafa Smaili (Mar.) 1:49,29,

3. Giordano Benedetti (Tal.) 1:49,40,

...

6. Jozef Repčík (SR) 1:49,95 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»V rozbehu skončil až šiesty. Bežec Repčík v Riu nepostúpil do semifinále