V Ofterschwangu Zuzulovej ďalší pokus o víťazstvo

SITA|25. jan 2008 o 12:31

BRATISLAVA 25. januára (SITA) - Nemecký Ofterschwang je siedmou slalomovou zastávkou v ženskom kalendári Svetového pohára 2007/08. Počas najbližšieho víkendu sa najlepšie protagonistky technických disciplín ...

BRATISLAVA 25. januára (SITA) - Nemecký Ofterschwang je siedmou slalomovou zastávkou v ženskom kalendári Svetového pohára 2007/08. Počas najbližšieho víkendu sa najlepšie protagonistky technických disciplín vrátane Slovenky Veroniky Zuzulovej predstavia v juhonemeckom stredisku, ktoré sa nachádza iba 12 km od známejšieho Oberstdorfu. V sobotu je na programe technickejší obrovský slalom, v nedeľu potom točivejší slalom. Zuzulová už raz v Ofterschwangu v rámci Svetového pohára pretekala, pred necelými dvoma rokmi tam skončila na 22. mieste, ale to ešte nepatrila do absolútnej slalomovej špičky. Teraz jej v priebežnom hodnotení disciplíny patrí 3. miesto a v novom roku má na svojom konte skvelé dve druhé miesta zo Špindlerovho Mlyna a Mariboru. V oboch prípadoch - aktuálnom umiestnení v SP aj v pretekoch, ide v prípade 23-ročnej Bratislavčanky o jej kariérne maximá.

Tréner Timotej Zuzula po podujatí v Maribore naznačil, že vytúžené víťazstvo pre jeho dcéru už môže prísť v ktorýchkoľvek zostávajúcich štyroch pretekoch SP v tejto sezóne. „Chce to však vytvoriť správnu atmosféru v tíme, aby bola stopercentne pripravená a dobre sa cítila. Technicky a rýchlostne už na to určite má, veď už v niekoľkých pretekoch ukázala dve vyrovnané jazdy na vysokej úrovni,“ povedal Zuzula.

V Ofterschwangu sa Svetový pohár bude jazdiť iba po štvrtý raz. Po mužskej premiére v roku 1999, sa tam v rokoch 2001 a 2006 predstavili ženy a teraz si dajú v slalome a obrovskom slalome tretie repete. Napriek plusovým teplotám v posledných dňoch by podľa organizátorov nemali byť problémy s traťou a uskutočnením pretekov. V nemeckom stredisku očakávajú počas oboch dní SP návštevu 15 000 divákov. Okrem Zuzulovej a najlepších dvoch Rakúšaniek Nicole Hospovej a Marlies Schildovej patria k okruhu favoritiek aj Slovenkina tréningová partnerka Fínka Tanja Poutiainenová, či univerzálna Nemka Maria Rieschová, ktorá nedávno zvíťazila v super G v talianskej Cortine d´Ampezzo a túži po víťazstve aj na domácom snehu.

V 1. kolo obrovského slalomu je v sobotu na programe o 10.30 h, druhé kolo potom o 13.30 h. Slalom sa v nedeľu začína prvým kolom o 9.30 h. Druhé kolo príde na rad o 12.30 h.


Hodnotenie SP žien v slalome (po 6 z 10 pretekov):

1. Nicole Hospová (Rak.) 405 bodov, 2. Marlies Schildová (Rak.) 360, 3. Veronika Zuzulová (SR) 311, 4. Tanja Poutiainenová (Fín.) 307, 5. Šárka Záhrobská (ČR) 256, 6. Chiara Costazzová (Tal.) 225, 7. Maria Rieschová (Nem.) 217, 8. Therese Borssenová (Švéd.) 194, 9. Ana Jelušičová (Chorv.) 135, 10. Kathrin Zettelová (Rak.) 120.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V Ofterschwangu Zuzulovej ďalší pokus o víťazstvo