V obrane Trenčína si ešte týždeň zahrá útočník Kóňa

SITA|25. jan 2008 o 16:15

TRENČÍN 25. januára (SITA) - Hokejistom extraligovej Dukly Trenčín chýbajú traja hráči základnej zostavy, a tak v obrane zaskakuje aj center Jaroslav Kóňa. Jeho spoluhráčom na pravej strane pred gólmanom ...

TRENČÍN 25. januára (SITA) - Hokejistom extraligovej Dukly Trenčín chýbajú traja hráči základnej zostavy, a tak v obrane zaskakuje aj center Jaroslav Kóňa. Jeho spoluhráčom na pravej strane pred gólmanom je devätnásťročný Juraj Mikuš, ktorý takmer celú sezónu odohral v drese reprezentačnej dvadsiatky. "Jaro Kóňa už niekoľkokrát hral v obrane a nastupuje aj na oslabenia, takže s defenzívnymi úlohami nemá problém. Juraj Mikuš má dosť extraligových skúseností z dvadsiatky a jeho výhoda je v tom, že hrá jednoducho, nedrží zbytočne puk, ale čo najrýchlejšie prihráva," povedal pre agentúru SITA generálny manažér Dukly Eduard Hartmann na margo zaujímavej obrannej dvojice. Útočník úradujúceho vicemajstra Peter Poljaček a obranca Igor Bobček majú vykĺbené rameno a dĺžku liečenia lekár odhaduje ešte na päť týždňov. "Zadák Jiří Malinský dostal pukom do oka, ale v pondelok by mohol začať s tréningom," vysvetlil Hartmann. To však ešte neznamená, že česká opora nastúpi v utorok proti Košiciam. Problémy v obrane by mohol vyriešiť aj návrat Petra Mikuša z hosťovania v Žiline. Ten je však viazaný až do 29. januára, čo znamená, že Trenčania sa musia zaobísť ešte v troch stretnutiach aj bez neho.

Posledný januárový deň znamená aj koniec prestupového obdobia v najvyššej súťaži a Dukla sa obzerá po posilách aj v zahraničí. "Hľadáme aj v Európe, ale ešte nemôžem konkretizovať mená. Máme viac typov, zatiaľ rokujeme s jedným obrancom a jedným útočníkom," prezradil generálny manažér Dukly a dodal, že posila môže prísť do Trenčína už v pondelok, ale môže sa stať, že rokovania sa natiahnu až do konca prestupového obdobia.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V obrane Trenčína si ešte týždeň zahrá útočník Kóňa