V NHL sa končí prestupové obdobie. Kto sú najväčší adepti na výmenu?

Jonathapatrí k veľkým adeptom na výmenu.
Jonathapatrí k veľkým adeptom na výmenu. (Autor: SITA/AP)
Marek Kantorík|28. feb 2016 o 14:00

Prestupové obdobie v zámorskej profilige sa skončí v pondelok o 21. hodine nášho času.

BRATISLAVA. Brankár James Reimer, obranca Christian Ehrhoff či útočníci Andrew Ladd, Jiří Hudler s Markom Daňom. To sú len piati hokejisti, ktorí za posledné tri dni zmenili v NHL dres.

Ďalšie zmeny v kádroch klubov by mali nastať v nedeľu a v pondelok, keď sa o 21. hodine nášho času skončí tohtosezónne prestupové obdobie.

Ktorí kvalitní hráči by mohli ešte zmeniť pôsobisko? Vybrali sme najväčších adeptov na výmenu.

Útočník Mikkel Bödker (Arizona Coyotes)

Dvadsaťšesťročný Dán je ideálnym hráčom do prvých dvoch útokov. Má ofenzívne zručnosti, rýchlosť a pravidelne boduje v presilových hrách. V tejto sezóne v nich nazbieral už 18 bodov (celkovo má na konte 39).

Dres Coyotes oblieka od roku 2008, ale v lete mu skončí zmluva. Obe strany zatiaľ o predĺžení spolupráce nerokovali a ak nechce klub prísť o útočníka bez náhrady, mohol by ho vymeniť za rozumnú protihodnotu.

V novembri strelil Boedker hetrik v zápase s Ottawou.

Generálny manažér Don Maloney má na skvelé výmeny čuch, čo ukázal už vlani. Za obrancu Keitha Yandlea a útočníka Antoinea Vermetta získal talentovaného Anthony Duclaira a tri draftové výbery.

Útočník Jonathan Drouin (Tampa Bay Lightning)

Agílny krídelník, ktorý bol pred troma rokmi trojkou draftu, má všetky predpoklady na to, aby sa stal výborným tvorcom hry a lídrom tímu. Vlani debutoval v NHL, v 70 zápasoch nazbieral 32 bodov.

Stále iba dvadsaťročný Kanaďan však nedostával v tejto sezóne veľa šancí v prvom tíme a Lightning ho poslali na farmu. Drouin neskôr požiadal o výmenu a situácia sa vyostrila pred mesiacom, keď odmietol hrať v AHL.

2013_draft_top_picks_hockey-dae4abc69635_r6107.jpeg

Útočník Jonathan Drouin. FOTO - SITA/AP

Tím ho za to suspendoval a Drouin je momentálne doma v Montreale. Generálny manažér Steve Yzerman nedávno uviedol, že sa ho snaží vymeniť, no zostáva otázkou, čo môže očakávať ako protihodnotu. Pod platovým stropom má Tampa Bay miesto len 1,5 milióna amerických dolárov.

Obranca Dan Hamhuis (Vancouver Canucks)

Tridsaťtriročný Kanaďan nepatrí k najofenzívnejším obrancom, hoci v minulosti získal dvakrát viac než 37 bodov. V posledných rokoch ho trápia časté zranenia. Keď je však zdravotne v poriadku, nastupuje proti najlepším súperovým útočníkom.

Vlani získal zlato na MS, predvlani sa stal olympijským šampiónom a od tejto sezóny je asistentom kapitána Canucks. V lete mu končí zmluva, v ktorej má klauzulu, že ho tím nesmie vymeniť bez jeho súhlasu.

flyers_canucks_hockey627530234349_r9205.jpg

V minulej sezóne sa Dan Hamhuis (vpravo) pobil s Jakubom Voráčkom z Philadelphie Flyers. FOTO - TASR/AP

Hamhuis oblieka dres kanadského klubu od roku 2010 a najradšej by v tíme pokračoval aj naďalej. Podľa Darrena Dregera z televízie TSN má o jeho služby veľký záujem Boston.

Útočník Eric Staal (Carolina Hurricanes)

Kapitán Caroliny bol v roku 2006 kľúčovým hráčom pri zisku Stanley Cupu. V základnej časti vtedy získal sto bodov, v play-off ďalších 28. Takú produktívnu sezónu však odvtedy nemal.

V tomto ročníku sa najstarší z bratov Staalovcov herne trápi. Na konte ma len desať gólov v 63 dueloch. Po sezóne mu skončí lukratívna zmluva a zmena dresu by mu mohla dať nový impulz.

Eric Staal patrí k najlepším hráčom v histórii Caroliny Hurricanes.

Staal má skúsenosti a vodcovské schopnosti, čo by niektoré tímy pred play-off potrebovali. Klub ho však nesmie vymeniť bez jeho súhlasu.

V zámorí sa špekuluje, že by člen Zlatej trojkoruny (zisk Stanley Cupu, olympijského zlata a titulu majstra sveta) klauzulu zrušil v prípade, ak by o neho mal záujem New Yorku Rangers. V tomto klube pôsobí jeho brat Marc.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL sa končí prestupové obdobie. Kto sú najväčší adepti na výmenu?