V Mníchove rozlúčky Hitzfelda, Kahna i Merka

SITA|18. máj 2008 o 09:47

MNÍCHOV 18. mája (SITA, AP) - Mníchovská Allianz Arena videla v sobotu okrem majstrovských osláv rekordného 21. nemeckého titulu Bayernu aj podvečer troch rozlúčok. V drese Bavorov sa s kariérou lúčil ...

MNÍCHOV 18. mája (SITA, AP) - Mníchovská Allianz Arena videla v sobotu okrem majstrovských osláv rekordného 21. nemeckého titulu Bayernu aj podvečer troch rozlúčok. V drese Bavorov sa s kariérou lúčil Oliver Kahn, navyše na trénerskej lavičke končil Ottmar Hitzfeld a posledný zápas kariéry viedol hlavný arbiter Markus Merk. Fanúšikovia pripravili dvojici dnes už legiend Bayernu veľké ovácie, Hitzfeld sa neubránil ani slzám. "Som veľmi šťastný, v Bayerne som prežil nádherné chvíle. Tie slzy boli slzami šťastia. Spolu s Olliem sme zažili rozprávkový koniec," vyhlásil po poslednom zápase sezóny Hitzfeld, ktorý po majstrovstvách Európy prevezme reprezentáciu Švajčiarska. V bundeslige vyhral sedem majstrovských titulov a stále je jediným trénerom, ktorý triumfoval v Lige majstrov s dvoma rozdielnymi klubmi (Borussia Dortmund 1997, Bayern 2001).

Tridsaťosemročný Kahn bol v roku 2001 jednou z najväčších hviezd úspešného Hitzfeldovho tímu a Bayernu vychytal v penaltovom rozstrele s Valenciou víťazstvo v európskom pohári číslo jeden. "Kúsok histórie FC Bayern dnes zomiera," povedal prezident klubu Franz Beckenbauer. Trojnásobný najlepší svetový brankár roka Kahn sa radoval s bavorským klubom z ôsmich titulov a odohral v bundeslige rekordných 557 zápasov. "Je vždy nádherné držať v rukách víťaznú trofej. Dvadsať rokov som bol v profesionálnom futbale, a to je veľmi bláznivé. V tomto momente cítim, že musím povedať len jedno slovo: ´ďakujem´," skonštatoval Kahn, ktorému fanúšikovia chceli v poslednom zápase kariéry dopriať streliť gól a počas celého zápasu vyspevovali: "Olli, Olli, daj gól." Napokon Markus Merk pokutový kop neodpískal a Kahn tak nemal šancu zapísať sa do streleckých štatistík. V 88. min za veľkých ovácií publika prepustil miesto v bránke Michaelovi Rensingovi.

Nachádzate sa tu:
Domov