V Manchestri zatkli fanúšika Celticu. Do policajného koňa hodil hamburger

SITA|7. dec 2016 o 13:57

Vedenie mesta vzalo situáciu s humorom.

MANCHESTER. Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie proti Celticu Glasgow pre správanie jeho fanúšikov počas utorkového stretnutia C-skupiny Ligy majstrov na ihrisku anglického Manchestru City (1:1). Priaznivci škótskeho majstra vyvolávali na štadióne roztržky a odpálil ohňostroj.

UEFA oznámila, že o postihu rozhodne na zasadnutí 23. februára 2017. Celtic dostal pokutu aj v auguste po tom, ako fanúšikovia v súboji play-off s izraelským klubom Hapoel Beer Ševa mávali palestínskymi vlajkami.

Koňov stav je stabilizovaný, žartovalo mesto

Výtržnosti úrady hlásili už pred samotným zápasom, keď miestna polícia zadržala 14 ľudí. Jeden z podnapitých výtržníkov dokonca hodil hamburger po policajnom koňovi, začo dostal pokutu 60 libier. Stalo sa to v Piccadilly Gardens neďaleko štadióna Etihad Stadium, dejiska utorkového súboja. Nespratník musel stráviť noc v policajnej cele a ráno ho prepustili s pokutou 90 libier.

Informovalo o tom policajné vedenie mesta Manchester prostredníctvom twitteru. "Kôň sa volá Lancaster a jeho stav je stabilizovaný."

V skupine skončili poslední

Podľa portálu bulvárneho denníka Daily Mail pred zápasom približne 4-tisíc Škótov prechádzalo ulicami Manchestru. Boli hluční, ale vo väčšine prípadov nerobili problémy.

Neskôr sa však ukázalo, že zakladali malé ohňostroje v električkách a obťažovali domácich obyvateľov v oblastiach blízkych dejisku stretnutia. Dokonca chceli preraziť jednu zo vstupných brán na štadión.

Zatiaľ čo hráči Manchestru City si z druhého miesta v C-skupine vybojovali postup do jarného osemfinále Ligy majstrov, futbalisti Celticu v Európe končia.

Tri body za tri remízy im v konkurencii FC Barcelona, Manchestru City a Borussie Mönchengladbach stačili iba na posledné štvrté miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V Manchestri zatkli fanúšika Celticu. Do policajného koňa hodil hamburger