V hádzanárskej nominácii nechýbajú lídri

(Autor: SITA)
TASR|14. dec 2011 o 12:58

Zoltán Heister zúžil nomináciu na januárový európsky šampionát v Srbsku. Z terajšej zostavy určí konečnú šestnástku.

BRATISLAVA. Tréner slovenských hádzanárov Zoltán Heister oznámil aktualizovanú oficiálnu nomináciu pre nadchádzajúce ME v Srbsku, ktoré sa konajú v termíne 15.-29. januára budúceho roka.

Káder sa oproti októbrovej nominácii zúžil o päticu hráčov - chýbajú v nej brankári Teodor Paul a Michal Tóth ml., pivot Martin Slaninka a spojky Maroš Baláž a Boris Mikuš. Nominácia je stále širšia, tesne pred šampionátom z nej vzíde konečná šestnástka hráčov, ktorá bude Slovensko na európskom šampionáte reprezentovať.

Heisterov tím sa zúčastní v rámci prípravy na šampionát ešte na dvoch turnajoch - absolvuje Vianočný pohár v domácom prostredí (proti Poľsku, Maďarsku, Česku) a v novom roku bude účinkovať aj na Croatia Open v Osijeku (ich súpermi budú Chorváti, Švédi a Iránci).

Slováci sa postupne v Belehrade stretnú v A-skupine s Dánskom, Poľskom a domácimi reprezentantmi, do nadstavbovej fázy postúpia prvé tri tímy v skupine.

Nominácia hádzanárov Slovenska pre ME 2012 v Srbsku:

brankári: Richard Štochl (HB Montpellier Agglomeration/Fr.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica)

pivoti: Martin Mazák (FTC Pler/Maď.), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica), Andrej Petro (DHC Rheinland Dormagen/Nem.), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC Sporta Hlohovec)

krídelníci: František Zaťko (HC Sporta Hlohovec), Martin Straňovský (Ademar Leon/Šp.), Viktor Szapu (Štart Nové Zámky), Tomáš Urban (WinLand Michalovce), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Anton Kasagranda (HC Sporta Hlohovec), Radoslav Antl (Tatran Prešov)

spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Marek Mikéci (Štart Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen/Švaj.), Csaba Szücs (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Michal Urban (Tatran Prešov), Vladimír Guzy (Tatran Prešov), Oliver Rábek (Štart Nové Zámky), Peter Szabó (Kecskeméti KC/Maď.), Ladislav Tarhai (BSV Bern-Muri/Švaj.), Adam Mazúr (HC Sporta Hlohovec)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V hádzanárskej nominácii nechýbajú lídri