V Dortmunde sa fanúšikovia bili o lístky na Real

Dortmund postúpil do semifinále cez Málagu.
Dortmund postúpil do semifinále cez Málagu. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. apr 2013 o 15:31

Viacerí skalní priaznivci kempovali pred pokladnicami aj 36 hodín.

DORTMUND. Futbalová Borussia Dortmund podcenila dopyt po vstupenkách na prvý zápas semifinále Ligy majstrov s Realom Madrid.

Výkonný riaditeľ nemeckého klubu Hans-Joachim Watzke to priznal po udalostiach z utorkového dopoludnia, keď sa otvorili pokladnice.

Niektorí fanúšikovia na tento moment čakali od nedele a na viacerých predajných miestach v Dortmunde zavládla nervozita, keď nastalo polhodinové meškanie.

Napätie dokonca vyústilo do niekoľkých potýčok, nezabránili im ani policajti, ktorí od pondelka začali rady ľudí usmerňovať a bránili poctivcov pred skupinami špekulantov snažiacich sa predbehnúť.

"Pravdu povediac, podcenili sme situáciu, nečakali sme takéto neuveriteľné šialenstvo, je to naša chyba. Poučíme sa z toho a nabudúce už nebude takýto voľný predaj," povedal Watzke.

Viacerí skalní priaznivci kempovali pred pokladnicami aj 36 hodín. Prezident klubu Reinhard Rauball a tiež bývalý hráč Borussie Norbert Dickel zorganizovali pre nich občerstvenie.

Zatiaľ čo pred samotným štadiónom Signal Iduna Park predaj prebehol relatívne pokojne, na iných miestach v Dortmunde polícia hlásila bitky a zasahovať museli poriadkové sily. Klub si za nezvládnutie organizácie vyslúžil od polície ostrú kritiku.

Prvý zápas semifinále medzi úradujúcimi majstrami Nemecka a Španielska sa v Dortmunde uskutoční v stredu 24. apríla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V Dortmunde sa fanúšikovia bili o lístky na Real