V Davose víťazne Petuchov a Randallová

SITA|11. dec 2011 o 14:02

Alena Procházková ani Peter Mlynár nepostúpili do vyraďovacích bojov v pretekoch Svetového pohára v behu na lyžiach v šprinte na 1,5 km voľnou technikou vo švajčiarskom Davose.

DAVOS. Víťazmi pretekov v šprinte voľnou technikou v rámci Svetového pohára v behu na lyžiach vo švajčiarskom Davose sa stali Rus Alexej Petuchov a Američanka Kikkan Randallová. Slovenskí reprezentanti Alena Procházková v kategórii žien a Peter Mlynár medzi mužmi nepostúpili do vyraďovacích bojov.

V kvalifikácii obsadila Procházková 46. miesto, keď na najrýchlejšiu Randallovú z USA stratila 11,58 sekundy. Mlynár zaostal na 72. pozícii za Eligiusom Tamborninom zo Švajčiarska o 9,19 sekundy.

V mužskom finále sa presadil Alexej Petuchov. Rus zvládol výborne koncovku a odrazil nápor Švédov Teodora Petersona a Emila Jönssona. Po druhom mieste pred týždňom v Düsseldorfe sa tak tešil z prvého tohtosezónneho triumfu v šprinte SP.

Pre 29-ročnú striebornú medailistku z MS 2009 v českom Liberci Kikkan Randallovú to bolo piate prvenstvo v pretekoch tohto rangu v kariére, všetky dosiahla v šprinte voľnou technikou. Vo finále zdolala o 1,7 sekundy Rusku Nataliu Matvejevovú a Nórku Maiken Caspersen Fallovú.

Randallová si prvenstvom poistila červené číslo líderky hodnotenia SP v tejto divácky mimoriadne atraktívnej disciplíne.

"Už v kvalifikácii som si pripravila veľmi dobrú pozíciu. Boli to veľmi tesné preteky, bolo nutné držať sa od úvodu v popredí," povedala Randallová, ktorá vyhrala aj pred týždňom v Düsseldorfe.

ico

Výsledky - šprint na 1,5 km voľnou technikou v rámci SP v behu na lyžiach v Davose:

Šprint voľnou technikou:

Muži: 1. Alexej Petuchov (Rus.) 2:41,7 min, 2. Teodor Peterson +0,3, 3. Emil Jönsson (obaja Švéd.) +0,4, 4. Devon Kershaw (Kan.) +0,9, 5. Petter Northug (Nór.) +2,4, 6. Nikolaj Morilov (Rus.) +3,9, ... 72. Peter Mlynár (SR) nepostúpil z kvalifikácie

Ženy: 1. Kikkan Randallová (USA) 3:02,4, 2. Natalia Matvejevová (Rus.) +1,7, 3. Maiken Caspersen Fallová (Nór.) +1,7, 4. Hanna Brodinová (Švéd.) +2,5, 5. Laurien van der Graaffová (Švaj.) +7,5, 6. Heidi Wengová (Nór.) +10,5, ... 46. Alena Procházková (SR) nepostúpila z kvalifikácie

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V Davose víťazne Petuchov a Randallová