V Barmošovej nominácii SR "21" aj Weiss ml. a Jendrišek

SITA|28. aug 2008 o 13:23

BRATISLAVA 28. augusta (SITA) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš oznámil nomináciu na blížiace sa kvalifikačné zápasy 7. skupiny o postup na ME 2009 proti Belgicku (5.

9. v Senci) a Islandu (9. 9. Reykjavík). "Keďže už nemôžeme postúpiť, nastúpili sme na cestu omladzovania. Zvolili sme postupnú výmenu hráčov, takže tento tím tvoria aj mladíci s vyhliadkou štartu v nasledujúcej kvalifikácii aj skúsenejší hráči, ktorí môžu mužstvo podržať. Pozitívom je, že až tretina hráčov tohto výberu môže absolvovať aj nasledujúci kvalifikačný cyklus,“ prezradil k nominácii tréner Barmoš a dodal: "Do oboch duelov ideme s cieľom zvíťaziť, chcem skončiť na druhej priečke. Z pohľadu boja o 2. miesto bude najdôležitejší zápas s Belgickom, ale podceniť nemožno ani meranie síl s Islandom. Pred prvým duelom v Senci absolvujeme ešte štyri tréningové jednotky. V nominácii ešte môže dôjsť k zmene, veď pred sebou máme víkendové ligového kolo. Najradšej by som však už nič nemenil.“

V nominácii figuruje 18 futbalistov a medzi nimi aj štyria legionári. Sú nimi brankár Tomáš Košický z talianskej Catanie, talentovaní "anglickí" stredopoliari Miroslav Stoch z FC Chelsea a Vladimír Weiss ml. z Manchestru City, ako aj už skúsenejší útočník Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.). Práve Jendriška zastihol úvod ročníka II. nemeckej bundesligy vo výbornej forme, keď z piatich doterajších gólov lídra z Kaiserslauternu sám strelil tri a spolu s ďalšími dvoma futbalistami mu patrí prvá pozícia v tabuľke kanonierov celej súťaže.

"Tréner Weiss nenominoval do reprezentácie brankára Kamenára, a tak má šancu chytať v našom výbere. Ak však bude potrebný v ’áčku’, budem ho musieť uvoľniť. Vo veľmi dobrom svetle sa ukazuje Erik Jendrišek, ktorý v úvode sezóny v drese Kaiserslauternu žiari. V pondelok som v televízii sledoval duel proti Norimbergu, kde naozaj podal dobrý výkon. Niekoľko hráčov sa po menšej pauze zavinenej zraneniami alebo herným výpadkom vracia, nováčikom je Jakub Sylvestr zo Slovana,“ uviedol Barmoš a doplnil. "Dve víťazstvá by ma potešili, určite by hráčom zvýšili sebadôveru.“

Nominácia SR "21" na kvalifikačné duely o postup na ME 2009 proti Belgicku (5. 9. v Senci) a Islandu (9. 9. v Reykjavíku):

Brankári: Tomáš Košický (Catania Calcio/Tal.), Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka)

Obrancovia: Erik Čikoš (Inter Bratislava), Ján Maslo (MFK Ružomberok), Martin Tóth (FC Nitra), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka), Martin Nosek (MFK Dubnica), Lukáš Džogan (MFK Košice)

Stredopoliari: Peter Maslo, Juraj Kucka (obaja MFK Ružomberok), Kamil Kuzma (MFK Košice), Roman Gergel (AS Trenčín), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (FC Chelsea/Angl.)

Útočníci: Juraj Piroska (Artmedia Petržalka), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Jakub Sylvestr (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Barmošovej nominácii SR "21" aj Weiss ml. a Jendrišek