Úspech Sheffieldu inšpiroval aj extrénera a hráčov

SITA|17. mar 2009 o 14:36

Bývalého trénera a hráčov Sheffieldu United inšpiroval úspech anglického druholigového klubu pri vymáhaní finančného odškodnenia za neoprávnený štart Carlosa Téveza v drese West Hamu United natoľko, že zrejme podniknú individuálne kroky s cieľom dostať sa

LONDÝN. k peniazom.

Kluby v pondelok uzavreli mimosúdnu dohodu, ktorou sa Londýnčania zaviazali zaplatiť svojmu neúspešnému konkurentovi z bojov o udržanie v Premier League v ročníku 2006/07 približne 15 miliónov libier a celý prípad sa tým zdal byť uzavretý. Lenže do hry môžu ešte vstúpiť individuálne žaloby zo strany extrénera Sheffieldu Neila Warnocka a jeho zverencov, ktorí sa tiež dožadujú kompenzácií. "Musím sa na to lepšie pozrieť. V prvom rade som rád, že sa klubu podarilo dotiahnuť záležitosť do konca. Za istých okolností som stále mohol byť trénerom klubu v Premier League a hráči tiež majú právo žiadať, čo im patrí," povedal Warnock. Približne dvadsať futbalistov už naozaj začalo konať. Zastupuje ich Chris Farnell, ktorý už kontaktoval svojich kolegov - právnikov West Hamu.

Právo na odškodné uznal Sheffieldu nezávislý tribunál. "The Blades" sa od svojho zostupu do The Championship usilovali prostredníctvom športovej aj civilnej justície dosiahnuť spravodlivosť. Tévez na úvod sezóny 2006/07 spoločne s krajanom Javierom Mascheranom prišli z Corinthians do West Hamu proti pravidlám prestupového poriadku a útočník zabezpečil "kladivárom" zotrvanie medzi elitou v záverečnom kole rozhodujúcim gólom do siete Manchestru United, kam vzápätí zamieril na hosťovanie.

Warnock si myslí, že výsledok kauzy je dôvodom, aby výkonný šéf Premier League Richard Scudamore odstúpil z funkcie. "Riskoval som svoj zadok, aby som klub udržal v Premier League, a napokon som zistil, že nás niekto o miesto v súťaži pripravil neprávom. Myslím si, že mám nárok na spravodlivý pocit trpkosti. Scudamore je hanbou Premier League. Čudujem sa, ako si mohol udržať svoj džob. Keby išlo o väčší klub ako Sheffield United, už by lietali hlavy. Tá jeho by mala byť medzi prvými, ak nie prvá. Som z toho znechutený, že on má stále svoje miesto, zatiaľ čo ja som o moju prácu prišiel," dodal Warnock.

Nachádzate sa tu:
Domov