US Open - Djokovič zdolal Robreda v päťsetovom boji

SITA|2. sep 2008 o 22:41

NEW YORK 2. septembra (SITA) - Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrfinále dvojhry na poslednom tohtoročnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku (dotácia 20,657 mil. USD, tvrdý povrch DecoTurf ...

NEW YORK 2. septembra (SITA) - Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrfinále dvojhry na poslednom tohtoročnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku (dotácia 20,657 mil. USD, tvrdý povrch DecoTurf II). Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu ako tretí nasadený s ťažkosťami splnil úlohu favorita v súboji s pätnástkou turnaja, Španielom Tommym Robredom a zdolal ho 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3. Štvrťfinálový súper pre 21-ročného rodáka z Belehradu vzíde z dvojice Andy Roddick (8-USA) - Fernando González (11-Čile).

Lanský newyorský finalista Djokovič prekvapujúco prehral prvý set 4:6, no v ďalších dvoch bol napriek avizovanému zraneniu členka a miernej indispozícii v pohybe lepším hráčom. Víťaz tohtoročného Australian Open viedol 2:1 na sety a vo štvrtom po brejku 2:0 a 3:1. Potom sa však húževnatý Španiel dostal rebrejkom späť do zápasu a set napriek ešte niekoľkým brejkbalom súpera vyhral v koncovke 7:5. V rozhodujúcom piatom dejstve sa však predsa len presadila variabilnejšia hra v podaní Djokoviča, ktorý za stavu 5:3 premenil pri podaní Robreda hneď prvý mečbal.


Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále):

Novak Djokovič (3-Srb.) - Tommy Robredo (15-Šp.) 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open - Djokovič zdolal Robreda v päťsetovom boji