UFC prezident Dana White vysvetlil, prečo sa Conor stretne zasa s Nate Diazom

Vladimír Bilohuščin|31. mar 2016 o 02:00

Trocha nepochopiteľne sa na prestížnom turnaji UFC 200 nedočkáme titulového hlavného zápasu.

UFC oficiálne ohlásilo hlavný zápas dvestého turnaja organizácie, ktorým bude odvetný súboj medzi Conorom McGregorom a Nate Diazom. Pre veľa fanúšikov bolo toto rozhodnutie sklamaním, veď na čakacej listine boli mená ako Frankie Edgar, alebo Jose Aldo. Na cti tomuto zápasu nepridáva ani fakt, že pôjde o netitulový súboj, čo sa pri tak veľkom podujatí  dá len ťažko pochopiť.

Prezident UFC Dana White ale celú situáciu ozrejmil. „Bol som aj s Lorenzom (Fertittom, majiteľom UFC) za Conorom opýtať sa ho čo ďalej, ako vidí svoje ďalšie účinkovanie. Conor bol doslova posadnutý odvetou s Nate Diazom. Snažili sme sa mu s Lorenzom dohovoriť, že by bolo možno lepšie bojovať v pérovej divízii a obhájiť opasok, alebo keď už chce tak veľmi bojovať s Diazom, nech to bude  v ľahkej váhe. Conor ale chce bojovať zasa vo weltrovej váhe.“

Dokonca aj Conorov dlhoročný tréner John Kavanagh svojho zverenca odhováral od zápasu v tejto váhovej kategórii, ale ten si nedal povedať a tak sa zápas bude konať zasa vo váhovej kategórii do 170 libier.

Pri otázke, čo na to povedal Diaz, prezident UFC odpovedá: „Keď chce zasa bojovať, budeme bojovať,“ citoval Diazové slová. „Nate bol zjavne za odvetu s Conorom.“

Pri pohľade na zvyšok karty je jasné, kto bude Conorovým vyzývateľom v boji o opasok pérovej divízie. „Frankie a Jose budú na tomto turnaji bojovať o dočasný titul šampióna pérovej váhy. Víťaz sa potom stretne s Conorom.“ Rozhodnutie bojovať o dočasný titul sa nedá veľmi dobre vysvetliť, ale také je rozhodnutie UFC.

V nabitej zostave zatiaľ chýbajú ženské mená. Dana White ale ozrejmil, že určite uvidíme dva, možno tri zápasy a jeden z nich môže byť titulový. Ak vezmeme do úvahy, že Joana Jendrejczyk bude obhajovať svoj titul iba deň pred turnajom, môžeme byť svedkami uzavretia trilógie medzi Mieshou Tate a Rondou Rousey.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC prezident Dana White vysvetlil, prečo sa Conor stretne zasa s Nate Diazom