UFC má záujem o mini-turnaj v ľahkej váhe

Adrián Mečiar|3. jún 2018 o 02:00

Mini-turnaja by sa mohli zúčastniť štyri hviezdne mená.

Mnoho fanúšikov síce prahne po súboji medzi Conorom McGregorom a Khabibom Nurmagomedovom, no tím súčasného šampióna z Dagestánu svoju pozornosť orientuje skôr iným smerom.

„Myslíme si, že nastal čas na zápas s Georgesom St-Pierrom,“ povedal pre portál MMAFighting Khabibov manažér Ali Abdelaziz. „Conor si nezaslúži titulovú príležitosť. Veď už takmer dva roky nezápasil. Prečo by mal zápasiť o titul?“

Po tom, čo Nurmagomedov v apríli získal titul ľahkej váhy, UFC podľa zdrojov uznávaného novinára Ariela Helwaniho plánovalo neoficiálny mini-turnaj v 155-librovej divízii. Zúčastniť sa ho mali štyri hviezdne mená, a to Conor McGregor, Khabib Nurmagomedov, Nate DiazGeorges St-Pierre.

GSP podľa tohto plánu skutočne na podujatí UFC 227 mal bojovať s Natom Diazom. McGregor s Nurmagomedovom zas mali zápasiť niekedy na jeseň a víťazi oboch duelov sa následne mali stretnúť na konci roka.

Keďže ale duel medzi Diazom a St-Pierrom pre viaceré dôvody nakoniec neprebehne, originálne plánovaná podoba mini-turnaja dostala stopku.

UFC sa však nemieni len tak ľahko vzdať tohto nápadu a v hre je iné zloženie zápasov. Prvým by bola trilógia medzi McGregorom a Diazom. Druhý duel by teda zaobstarala dvojica Nurmagomedov a St-Pierre. Khabib by tak dostal svoj vytúžený súboj s kanadskou legendou. Táto možnosť je ale v tejto chvíli len návrhom a od súhlasu všetkých strán je ešte ďaleko.

Diaz síce stále má záujem o letný návrat, no GSP sa najprv musí vyliečiť a McGregor vyriešiť svoje problémy so zákonom.

Podľa slov Abdelaziza sa navyše jeho klient nevyhýba ani zápasu s McGregorom. A to najmä preto, že by ho chcel potrestať za brooklynský útok na autobus. „To je jediný dôvod, pre ktorý s ním Khabib chce zápasiť. Rád by ho potrestal. Khabibovi nejde len o peniaze, chce, aby McGregor zaplatil za svoje činy.“

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC má záujem o mini-turnaj v ľahkej váhe