UFC 230: Cormier opäť prepisoval históriu, Jacaré zničil Weidmana

Adrián Mečiar|4. nov 2018 o 01:00

Daniel Cormier dokázal to, čo sa nikomu pred ním nepodarilo.

Daniel Cormier dokázal to, čo sa nikomu pred ním nepodarilo.

Conor McGregor síce pred dvomi rokmi v Madison Square Garden získal svoj druhý opasok, no on ani jeden zo svojich titulov nikdy neobhájil. Daniel Cormier tak dnes v rovnakej hale prepisoval históriu, keď si poradil s Derrickom Lewisom. K niekoľkým úspešným obhajobám titulu poloťažkej váhy ´DC´ v MSG pridal aj obhajobu opasku ťažkej váhy. 

Cormier už od úvodných sekúnd preukazoval svoje veľké skúsenosti. Lewisa k ničomu nepustil a keď sa rozhodol preniesť súboj na zem, jednoducho tak urobil. Lewis sa na príliš nezmohol a v druhom kole už mu nezostalo nič iné, len odklepať na pevne chytený rear-naked choke.

"Všetko, čo robil, malo neuveriteľnú silu," priznal Cormier po zápase. "Jedným úderom mi trafil oko. Žmurkal som nasledujúcich 30 sekúnd. Mám ho rád, Derrick je dobrý zápasník, ale zatiaľ jednoducho nie je na mojom leveli."

Aktuálny šampión poloťažkej a ťažkej váhy tiež poslal odkaz Brockovi Lesnarovi, s ktorým by sa mohol stretnúť v jeho najbližšom, možno rozlúčkovom dueli. "Brock, pokojne so sebou prines aj tvoj opasok WWE. Cítim sa aj ako šampión WWE. Vážne, Brock, ak sem prídeš, prines so sebou tvoj pás."

Naspäť do titulovej konverzácie sa vrátil Ronaldo ´Jacaré´ Souza. Ten čelil domácej hviezde Chrisovi Weidmanovi. Prvé dve kolá boli veľmi vyrovnané. Weidman ukazoval skvelý box, no zahanbiť sa rozhodne nedal ani Jacaré, ktorý neustále hrozil tvrdými údermi a nepríjemnými kopmi.

V treťom kole sa však obaja pokúšali o úder v rovnaký čas a to sa Weidmanovi napokon stalo osudným. Jacarého úder bol omnoho tvrdší a Weidmana okamžite poslal k zemi. Brazílčan signalizoval rozhodcovi, že zápas je na konci a nechcel Weidmana zasiahnuť ďalšími zbytočnými údermi, no hlavný arbiter súboja Dan Miragliotta mal, žiaľ, rozdielny názor.

Pre Weidmana tak aj druhý vysnívaný zápas pred domácim publikom v Madison Square Garden nepriniesol želaný výsledok. Muž, ktorý mal nemalú zásluhu na tom, že MMA sa v New Yorku stalo legálnym, bol opäť tvrdo ukončený v treťom kole.

Fantastický výkon podal Israel Adesanya. Ten si udržal svoju neporaziteľnosť, keď už v prvom kole na TKO ukončil nebezpečného Dereka Brunsona. Adesanya perfektne načasoval Brunsonove takedowny a v závere prvého kola Brunsona zasiahol kolenom. ´The Last Stylebender´ bol následne veľmi trpezlivý a umne si vyberal údery, ktorými dokončil začatú robotu.

Adesanya ubránil všetky pokusy o takedown zo strany bývalého úspešného wrestlera, čím dokázal, že sa už môže porovnávať s absolútnou špičkou strednej váhy.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 230: Cormier opäť prepisoval históriu, Jacaré zničil Weidmana