UFC 200 na dohľad!

Vladimír Bilohuščin|14. jan 2016 o 01:00

Akcia UFC 200 sa nezadržateľne blíži a s tým prichádzajú aj špekulácie o zápasoch.

Dlho očakávaný turnaj UFC 200 sa neúprosne blíži a začína sa špekulovať o prípadných trhákoch. Najväčším prekvapením bude zrejme fakt, že na ňom s najväčšou pravdepodobnosťou nebude figurovať Ronda Rousey, ktorá sa mala stretnúť v odvete s Holly Holm. Oficiálne verzia uvádza, že termín turnaja sa jej križuje s natáčaním jej nového filmu. Dana White každopádne avizoval, že ju určite v roku 2016 v oktagone uvidíme, kedy to ale bude necháva na jej rozhodnutí.

Na akcii by nemal chýbať ani titulový zápas v ťažkej hmotnostnej kategórii. Do úvahy pripadajú dva scenáre. V prvom by o titul zabojoval víťaz súboja Werdum vs. Velasquez 2 proti Stipemu Miocicovi, ktorý vo svojom poslednom vystúpení zdemoloval Andreia Arlovského v prvom kole. Stipe ale prejavil túžbu bojovať na domácej pôde v Chorvátsku, UFC sa totiž 10. apríla po prvý krát predstaví v Záhrebe. Druhou možnosťou je nesporne superzápas medzi šampiónom ťažkej váhy a Jonom Jonesom. Jon nabral neuveriteľné množstvo svalovej hmoty a jeho videá sú dôkazom toho, že by dokázal poľahky konkurovať aj týmto borcom. Možno by sme sa aj v tomto prípade v budúcnosti dočkali obhajoby dvoch opaskov.

Jedeným z vrcholov večera, ak nie tým najvyšším, bude nesporne zápas Conora McGregora. Írska superstár je proste mašina na peniaze a UFC si to veľmi dobre uvedomuje. Nehľadiac na to ako dopadne jeho marcový súboj s Rafaelom Dos Anjosom, bude Conor stále držiteľom opasku pérovej váhy a podľa môjho názoru presne o tento opasok pôjde. V tomto prípade by bolo naozaj nemiestne domnievať sa, že vyzývateľom nebude Frankie Edgar. Ten by mohol podľa mnohých odborníkov narobiť McGregorovi najviac problémov a popravde si tento súboj aj zaslúži.

Z netitulových zápasov padá pohľad na odvetu dvoch legiend tohto športu, reč je samozrejme o súboji Anderson Silva vs. Vitor Belfort 2. V poradí druhy stret týchto dvoch velikánov sa mal konať už v marci, ale Vitor ponuku bojovať so Silvom odmietol. Dôvod mal dozaista pochopiteľný, keďže po tom, čo sa stal Luke Rockhold šampiónom strednej váhy, vyzval na súboj práve Belforta. A nie je sa čomu diviť, veď v minulosti od neho utŕžil KO. Čakať budeme ale na rozhodnutie UFC, či dá prednosť zápasu Belfort vs. Silva, alebo Belfort vs. Rockhold.

V každom prípade karta bude nabitá odspodu až nahor a bude sa určite na čo pozerať. Ja len pripomeniem, že turnaj UFC 200 sa uskutoční 9. júla v novučičkej Las Vegas Aréne.

PS: Najväčšia špekulácia sa vyskytkla v kontexte návratu Georgesa St. Pierra. Jeho manažment totiž avizoval, že jediný zápas dávajúci zmysel, by bol proti Conorovi McGregorovi. Ak by sa to stalo skutočnosťou, všetky rekordy zrazu ľahnú popolom. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 200 na dohľad!