UEFA má problém, ruskí fanúšikovia napadli Angličanov vnútri štadióna

Britský fanúšik uteká pred ruskými agresormi.
Britský fanúšik uteká pred ruskými agresormi. (Autor: Barzaboy/Twitter)
Samuel Chrťan|11. jún 2016 o 23:58

O bezpečnosti na štadiónoch sa po stretoch ruských ultras s anglickými rowdies hovorí rovnako intenzívne ako o samotnom futbale.

MARSEILLE. Anglicko po zápase chudobnom na vyložené šance a vzrušenie s Ruskom remizovali 1:1. Pozornosť médií však opäť upútali výtržnosti fanúšikov, ktoré sa pred bránami štadióna neskončili.

Ešte predtým, ako sa zápas skončil, vtrhli ruskí fanúšikovia do sektoru vyhradeného pre svojich anglických náprotivkov. Nasledoval chaos, Angličania utekali k východom, Rusi útočili a podčíslení organizátori sa mohli len prizerať.

Polícia sa na štadión nestihla dostať včas, aby násiliu zabránila, neskôr však použila slzný plyn. Medzi zasiahnutými anglickými fanúšikmi bola i manželka útočníka Jamieho Vardyho z Leicesteru City.

"Pätnásť ľudí bolo zatknutých, sedem v sobotu a osem v nedeľu," skonštatoval Laurent Núnez. 

Konflikty futbalových priaznivcov hlásia aj z iných miest, rozhlasová stanica BBC 5 totiž informovala o zrážkach medzi poľskými a severoírskymi fanúšikmi.

Organizátori majstrovstiev Európy a francúzska polícia čelia vážnemu problému. Ak podobným nepokojom nedokážu efektívne zabrániť, renomé turnaja bude poškvrnené. Vo vzduchu pritom naďalej visí hrozba teroristických útokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»UEFA má problém, ruskí fanúšikovia napadli Angličanov vnútri štadióna