Najstarší muž NBA pokračuje, za Miami odohrá už 19. sezónu

Udonis Haslem.
Udonis Haslem. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|16. aug 2021 o 11:22 (aktualizované 16. aug 2021 o 11:55)

V minulom ročníku NBA odohral len jediný zápas.

MIAMI. Najstarší hráč súčasnej basketbalovej NBA Udonis Haslem predĺžil zmluvu s Miami Heat o ďalší rok. Štyridsaťjedenročný veterán vstúpi do svojej 19. sezóny v profilige, všetky absolvoval v Miami.

Stane sa tak iba piatym hráčom, ktorý prežil aspoň devätnásť rokov v jednom tíme.

Nový kontrakt mu zaručí príjem 2,8 milióna dolárov.

Haslem v uplynulých rokoch plní skôr mentorskú úlohu, v ročníku 2020/2021 nastúpil na jediný duel, dal štyri body, pridal doskok a vylúčili ho. Odohral iba dve minúty a 40 sekúnd.

V Miami si vážia jeho osobnostný profil a vplyv na mladých spoluhráčov.

Pred Haslemom strávili minimálne 19 sezón v jednom tíme iba Dirk Nowitzki v Dallase (21 sezón), Kobe Bryant v Los Angeles Lakers (20), Tim Duncan v San Antoniu (19) a John Stockton v Utahu. Informoval o tom portál ESPN.

Vyše dvojmetrový krídelník je trojnásobný šampión NBA z rokov 2006, 2007 a 2013. Všetky tituly získal s tímom Heat.

"Udonis súhlasil, že sa ešte raz vráti k hre, ktorú má nadovšetko rád. Vieme, že je to starý hráč, ale pre svojich spoluhráčov, organizáciu a mesto urobí všetko," uviedol prezident Minami Heat Pat Riley.

Haslem bol zďaleka najstarším hráčom, ktorý sa v minulej sezóne dostal reálne na palubovku v súťažnom zápase. O dva a pol roka mladší bol Brazílčan Anderson Varejao z Clevelandu.

Aktuálne je Haslem jedenásty najstarší hráč histórie NBA, ak sa do hry zapojí po 8. novembri 2021, posunie sa už na siedmu priečku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Najstarší muž NBA pokračuje, za Miami odohrá už 19. sezónu