Účasť Prešova v Lige majstrov je ohrozená

SITA|22. jún 2011 o 13:35

Na začiatku letnej prípravy hádzanárov Tatrana Prešov zaskočila vedenie klubu správa, na základe ktorej dostali od Európskej hádzanárskej federácie odporúčanie, aby sa zriekli svojej účasti v novej regionálnej SEHA League.

PREŠOV 22. júna (SITA) - Na začiatku letnej prípravy hádzanárov Tatrana Prešov zaskočila vedenie klubu úradujúceho slovenského šampióna správa, na základe ktorej dostali od Európskej hádzanárskej federácie (EHF) odporúčanie, aby sa zriekli svojej účasti v novej regionálnej SEHA League. V opačnom prípade nebudú môcť štartovať v Lige majstorv 2011/2012 a ani v žiadnych iných európskych pohárových súťažiach.

"EHF to zdôvoňuje tým, že Slovensko nesusedí s krajinami bývalej Juhoslávie, teda s regiónom, kde sa táto regionálna liga bude hrať. Podľa nás je to úplný nezmysel, aby na základe tejto skutočnosti prijali takéto rozhodnutie. My sme v tejto súvislosti už kontaktovali Slovenský zväz hádzanej, EHF i ďalších ľudí. V pondelok vycestujem do Viedne, kde sa budem snažiť celý problém vyriešiť," uviedol manažér Tatrana Miroslav Šosták, ktorému nie sú z minulosti známe žiadne podobné situácie: "Pokiaľ ja viem, nič také sa ešte nikdy nestalo. Paradoxom je, že EHF sa vo svojom liste neodvoláva na žiadne pravidlá, predpisy. V každom prípade je to veľmi zvláštne, keď na základe niekoho túžby či myšlienky by sme nemali hrať Ligu majstrov."

Ak EHF neustúpi a bude trvať na svojom, Prešovčania sú skôr naklonení myšlienke zriecť sa účasti v LM. "Pokiaľ by zostal tento problém, že si musíme vybrať jednu súťaž, zrejme by sme si zvolili regionálnu ligu. Predsa len ide o dlhodobú súťaž. Liga majstrov je do určitej miery lotéria a môžeme v nej vypadnúť už v kvalifikácii," naznačil Šošták jedno východisko zo spletitej situácie.

V prípade, že Tatran predsa len bude môcť štartovať v Lige majstrov, už v pondelok 27. júna sa dozvie mená svojich súperov v kvalifikačnej fáze. Šarišania budú pri viedenskom žrebovaní nasadení v prvom koši spoločne so švédskym Sävehofom a macedónskym Metalurgom Skopje. V prvom kvalifikačnom dueli si teda zmerajú sily s jedným z trojice družstiev vo štvrtom koši - FC Porto Vitalis (Portug.), Besiktas JK (Tur.) a Maccabi Srugo Rišon LeZion (Izr.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Účasť Prešova v Lige majstrov je ohrozená