Tyson Fury mal pozitívny test na kokaín, pravdepodobne stratí všetky tituly!

Dávid Lukáč|30. sep 2016 o 02:00

Horúca novinka zo sveta boxu.

Týždeň po tom, čo bol Tyson Fury (25-0, 18 KO) považovaný za "zdravotne nespôsobilého" na súboj s Vladimirom Kličkom (64-4, 53 KO), vyplávala na povrch novinka, že Fury bol pozitívne testovaný na kokaín. Reportér ESPN, Dan Rafael priniesol túto správu v piatok. Podľa Rafaela bolo Furymu oznámené, že sa mu nepodarilo prejsť  skúškou na kokaín. V náhodne odobratej vzorke moču zo dňa 22. septembra našla organizácia VADA tento nález. Všetko to prišlo len niekoľko dní po tom, čo britské médiá hlásili, že Fury odmietol UKAD (UK anti-doping) test.

Je jasné, že Fury bude takmer určite zbavený WBO, WBA, a IBO opaskov, ktoré všetky vyhral, keď porazil  Klička na body vlani v novembri. 28-ročný Fury už raz riskoval stratu WBO a WBA titulov, keď nepredložil aktuálny status jeho zdravotného stavu v stanovených lehotách, ktoré dostal. Po prvom Furyho odstúpení od zmluvy, ešte pred dnešnou správou o výsledku testov na drogy, bolo v médiach oznámené, že Fury trpel depresiami.

Práve prebiehajú diskusie o IBF šampiónovi v ťažkej váhe a olympijskom víťazovi Anthony Joshua-ovi (17-0, 17 KO), ktorý by mohol nastúpiť proti Kličkovi na konci novembra. Hoci by si tento zápas fanúšikovia priali vidieť, nie je to hotová vec.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tyson Fury mal pozitívny test na kokaín, pravdepodobne stratí všetky tituly!