Twente by nedalo gól Ajaxu ani za tri dni, tvrdí Stoch

Miroslav Stoch
Miroslav Stoch (Autor: tasr)
SITA|9. feb 2010 o 16:27

Debaklom 0:3 sa skončilo pre futbalistov holandského FC Twente nedeľňajšie stretnutie tamojšej najvyššej súťaže proti Ajaxu Amsterdam.

AMSTERDAM.

Prehra zverencov anglického trénera Steva McClarena bolo o to trpkejšia, že znamenala ukončenie úctyhodnej 21-zápasovej série bez nezdaru. Slovenský reprezentant v službách Twente Miroslav Stoch odohral celý zápas. Nebude však naň spomínať v dobrom.

"Boli sme to my, kto udával tón. Držali sme loptu vo svojej moci, útočili sme a mali sme aj šance. Ak by po dvadsiatich minútach bolo 3:0 pre nás, nikto z prítomných by nemohol nič povedať," cituje 20-ročného ofenzívneho stredopoliara Stocha jeho oficiálna internetová stránka.

"Urazili sme šťastenu. Ajax sa potom dostal párkrát pred bránku a z jednej nevinne vyzerajúcej strely spoza pokutového územia, ktorá prešla asi dvom spoluhráčom pomedzi nohy, sme inkasovali prvý raz. Domáci fanúšikovia razom ožili. Päťdesiattisícový kotol doslova dotlačil aj druhý gól do našej siete, ktorý padol po viacnásobnej dorážke," pokračoval autor ôsmich ligových presných zásahov v tejto sezóne.

Twente je aj napriek prehre po 22 kolách na druhom mieste tabuľky Eredivisie 2009/2010. Na vedúci PSV Eindhoven má trojbodové manko. Ajax sa udržal na tretej priečke, šesť bodov za Twente. "Z prehry sa musíme poučiť, i keď v tomto prípade je to dosť ťažké, pretože prišla úplne nešťastne a nespravodlivo. Futbal nemá logiku," povedal Miroslav Stoch, ktorý patrí k najväčším oporám svojho mužstva. Hlavný kouč Twente Steve McClaren ho pochválil aj napriek nelichotivej prehre na ihrisku Ajaxu.

"Povedal mi, že z mojej strany to bol dobrý výkon a svoju robotu som si robil dobre. Ťažko to ale môže hráča tešiť, keď sa prehrá 0:3," povedal kmeňový hráč FC Chelsea, ktorý je na hosťovaní v Holandsku do konca tejto sezóny. "Mal som taký pocit, že keby sa tam hrá tri dni nepretržite, tak asi nedáme gól. Čo už, bývajú aj také dni," dodal M. Stoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Twente by nedalo gól Ajaxu ani za tri dni, tvrdí Stoch