Tuukka Rask: Cítim sa, akoby sme hrali exhibičné zápasy

Oh My Hockey|14. aug 2020 o 11:21

Keď sa povie "hokej v bubline", Tuukkovi Raskovi sa pravdepodobne nevynoria práve najkrajšie spomienky. Fínskemu brankárovi tento režim nesedí. Sám to potvrdil. Najviac mu prekážajú tribúny zívajúce prázdnotou. Inokedy by boli plné fanúšikov.

Vo vlaňajšom play-off bol v životnej forme a mal veľkú zásluhu na postupe Bostonu do finále. V tomto roku je však pod paľbou kritiky. Tuukka Rask zatiaľ nastúpil do štyroch zápasov. Tri z nich prehral a percentuálnou úspešnosťou 90,4% sa nedá práve chváliť.

Séria proti Hurricanes mu v doterajšom priebehu tieto čísla dokonca zhoršila, keďže v nej zatiaľ inkasoval dovedna šesť gólov z 54 striel. Po poslednom prehratom stretnutí sa fínsky brankár zameral na atmosféru zápasov, ktorá má od klasického play-off ďaleko.

"Aby som bol úprimný, nemám pocit, že som súčasťou play-off. Nie sú tu žiadni fanúšikovia, čiže to vyzerá ako nejaká exhibícia," vyjadril sa Rask. "Určite tu nie je play-off atmosféra. Hráte a snažíte sa najviac ako viete. Keď hráte doma či vonku, vždy tam sú fanúšikovia, ktorí fandia vám alebo protivníkovi a presne to vytvára ten špeciálny náboj.

Nič také tu však teraz nemáme. Je to celé akési fádne. Sú momenty, keď sa niečo deje, bojuje sa a prichádzajú skrumáže, ale potom príde päť minút len taká pohadzovaná pukom zo strany na stranu. Nie je tu žiadna atmosféra. Preto sa cítim, akoby sme hrali exhibičné zápasy. Na druhú stranu sa však pokúšame vždy poriadne nahecovať, aby sme nadobudli tú mienku, že je to naozaj zápas play-off."

Úprimnosť sa, samozrejme, cení, no v zámorí sa začína špekulovať, či sa 33-ročný gólman nesnaží len ospravedlniť výkony celého mužstva. Bostonu sa kladú veľké očakávania, avšak tie zatiaľ nenapĺňa. Možno to je aj nastavením mysle, o ktorom hovoril Rask. Ak však Bruins chcú mať vygravírovanú súčasnú zostavu na Stanleyho pohári, musia s tým urýchlene niečo urobiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tuukka Rask: Cítim sa, akoby sme hrali exhibičné zápasy