Turnaj WTA Tour v Berlíne - Hantuchová prehrala s Ondráškovou

SITA|9. máj 2007 o 12:02

BERLÍN 9. mája (SITA) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová v stredajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Qatar Telecom German Open (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, antuka vonku) v Berlíne ...

BERLÍN 9. mája (SITA) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová v stredajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Qatar Telecom German Open (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, antuka vonku) v Berlíne nečakane prehrala s českou kvalifikantkou Zuzanou Ondráškovou na dvorci Steffi Grafovej za 72 minút 1:6, 3:6. Nasadená jedenástka, ktorej patrí 13. priečka vo svetovom rebríčku dvojhry, dosiaľ nad 110. hráčkou renkingu viedla v bilancii vzájomných súbojov 2:0. Predtým s 27-ročnou rodáčkou z Opavy zhodne hrala vlani na tvrdom povrchu (Miami, Antverpy).

Slovenská jednotka má od marcového triumfu na podujatí v Indian Wells bilanciu 3:5, pričom zdolala len súperky buď bez seniorského renkingu, alebo mimo hornej stovky počítačového poradia. Tretí raz v rade prehrala s tenistkou z Česka. Predtým to bolo proti Lucii Šafářovej a Nicole Vaidišovej v rámci aprílového bratislavského fedcupového stretnutia.

Na dvorcoch klubu LTTC Rot-Weiss v lokalite Grünewald Hantuchová už dohrala, pretože v "pavúku" štvorhry nefiguruje. Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka v minulosti štartovala v nemeckej metropole šesťkrát a jej maximom ostáva štvrťfinále z rokov 2002 a 2003. Vlani prehrala v osemfinále s Ruskou Dinarou Safinovou 3:6, 2:6. V roku 2002 sa spolu so Španielkou Arantxou Sánchezovou-Vicariovou dostali do finále štvorhry.


Dvojhra - 1. kolo:

Zuzana Ondrášková (ČR) - Daniela Hantuchová (11-SR) 6:1, 6:3


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Turnaj WTA Tour v Berlíne - Hantuchová prehrala s Ondráškovou