Turnaj UFC 229 suverénne stanovil nový PPV rekord

Adrián Mečiar|11. okt 2018 o 02:00

UFC 229 jasným spôsobom porazilo doterajší rekordný galavečer UFC 202 (Diaz vs. McGregor 2), a to takmer o milión zakúpení!

O zápase medzi Khabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom sa už od oznámenia hovorilo ako o najväčšom súboji v dejinách MMA. Dana White si bol tesne úred uskutočnením duelu istý tým, že UFC 229 stanoví nový PPV rekord.

To sa napokon aj potvrdilo a treba povedať, že naozaj suverénne. Turnaj UFC 229 si v Severnej Amerike na PPV zakúpilo takmer dva a pol milióna divákov.

Prvotné odhady priniesol portál Yahoo Sports, ktorý hovoril o 2,4-2,5 milióna zakúpení PPV. Tieto čísla mierne upravil rešpektovaný novinár Dave Meltzer, ktorý vraví, že po konečnom sčítaní zakúpení by sme mali vravieť o počte 2,4 milióna platiacich divákov.

To znamená, že UFC 229 jasným spôsobom porazilo doterajší rekordný galavečer UFC 202 (Diaz vs. McGregor 2), a to takmer o milión zakúpení!

McGregor bol Meltzera hlavnou hviezdou troch najsledovanejších PPV podujatí v dejinách UFC (okrem UFC 202 a UFC 229 ešte aj UFC 196: McGregor vs. Diaz 1, pozn. red.). Najúspešnejším turnajom bez McGregora v hlavnej úlohe je UFC 100 (Lesnar vs. Mir 2).

Keď počítame aj boxerské podujatia vysielané na PPV, UFC 229 je (v Severnej Amerike) štvrtým najsledovanejším galavečerom v dejinách, hneď po zápasoch Mayweather-Pacquiao, Mayweather-McGregor a Mayweather-De La Hoya.

Predzápasy turnaja UFC 229 sledovalo v televízii 1,3 milióna divákov, čo je najvyššia sledovanosť predzápasov od UFC 193: Rousey vs. Holm, no ani zďaleka sa nepribližuje najsledovanejším predzápasom histórie. Meltzer to vysvetľuje tým, že McGregorove súboje sleduje mnoho divákov, ktorí nepatria medzi bežných fanúšikov MMA a zaujíma ich iba duel McGregora.

Iné to bolo napríklad pri turnajoch Rondy Rousey, keď fanúšikovia zvykli sledovať celý niekoľkohodinový turnaj vrátane predzápasov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Turnaj UFC 229 suverénne stanovil nový PPV rekord