Po vylúčení v šatni plakal. Zapamätám si to do konca života, tvrdí Karhan

Patrick Karhan.
Patrick Karhan. (Autor: Lukáš Grinaj / FC Spartak Trnava)
Ivan Mriška|3. máj 2021 o 00:20

Otec bol nahnevaný na rozhodcu.

TRNAVA. V derby medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava si premiéru vo Fortuna lige odkrútil sedemnásťročný Patrick Karhan.

Do konca života na ňu nezabudne.

Syn futbalovej legendy Miroslava Karhana vybehol na trávnik v 86. minúte, no už po necelej minúte ho hlavný rozhodca Erik Gemzický vylúčil.

Karhan: Červená ma prekvapila

Nešťastne poslal k zemi kapitána Slovana Vasila Božikova a keďže tam bola aj krv, arbiter sa rozhodol pre najprísnejší trest.

„V prvom momente ma červená veľmi prekvapila. Zostal som zaskočený, pretože som to bral ako vzájomnú zrážku. Po prezretí záznamu pripúšťam, že vylúčenie bolo zrejme správne. No veľmi prísne,“ reagoval pre Sportnet Patrick Karhan.

VIDEO: Spomenutý moment sa začína v čase od 5:36 min

Po nešťastnej premiére na talentovaného futbalistu doľahli emócie a v šatni plakal. Spoluhráči a tréneri ho okamžite podporili.

Trnavčanov vylúčenie vôbec nemuselo mrzieť, veď Slovan v slávnom derby zdolali rozdielom triedy 3:0.

„Premiéra bola veľmi krátka, no napriek tomu som si ju užil. Ďakujem trénerovi, že mi dal šancu. Mal som super pocity, škoda len, že sa to takto skončilo. Zapamätám si to do konca života. Mám hlavu hore a idem ďalej,“ dodal.

Otec bol nahnevaný

Pred vstupom na trávnik bol nervózny. Očakával kadečo, no toto mu ani vo sne nenapadlo.

„Ocino bol na rozhodcov veľmi nahnevaný. Vraj to v žiadnom prípade nebolo na červenú. Taký je však futbal. Teší ma, že spoluhráči za mnou prišli a povedali, že sa nič nedeje,“ uviedol.

Premiéru vo Fortuna lige si odkrútil za Trnavu okrem Karhana nedávno aj syn Mareka Ujlakyho.

„Minule dostal červenú aj Jendrek, preto neviem, či ešte niekoho z dorastu vytiahnem,“ pousmial sa tréner Trnavy Michal Gašparík.

„Máme chalanov, ktorí by si to zaslúžili. Uvidíme, či sa k tomu dostaneme,“ dodal na pozápasovej tlačovej konferencii.

Tréner: Nič sa nedeje

Inkriminovaný súboj Karhana bol podľa neho skôr na žltú kartu.

„Keďže tam bola krv, rozhodca dal červenú. Myslel som si, že Paťo je v pohode, ale potom v kabíne plakal. Prišlo mu to ľúto, čo je pochopiteľné. Nič sa nedeje, stávajú sa aj takéto veci. Chlapec si to o to viac zapamätá,“ podporil ho Gašparík.

Cieľom Karhana mladšieho je stať sa stabilným členom áčka. V budúcnosti by rád napodobnil kariéru svojho otca, ktorý bol roky kapitánom slovenskej reprezentácie a hral za Betis Sevilla, turecký Besiktas Istanbul či bundesligový Wolfsburg.

„Prioritou je teraz Trnava a potom sa uvidí. Okrem Spartaka sú mojimi obľúbenými klubmi Bayern Mníchov a FC Barcelona. Páči sa mi hra Joshuu Kimmicha,“ uzavrel Patrick Karhan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Po vylúčení v šatni plakal. Zapamätám si to do konca života, tvrdí Karhan