Tridsaťšesťročný Rossi chce jazdiť v MotoGP aj po roku 2016

V tejto sezóne obsadil Valentino Rossi prvé a tretie miesto.
V tejto sezóne obsadil Valentino Rossi prvé a tretie miesto. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. apr 2015 o 15:32

Talian získal doteraz deväť titulov majstra sveta, z toho sedem v najsilnejšej kubatúre MotoGP. V tejto sezóne je po dvoch pretekoch na čele šampionátu.

TERMAS DE RÍO HONDO. Deväťnásobnému šampiónovi majstrovstiev sveta cestných motocyklov Valentinovi Rossimu vyprší aktuálny kontrakt s tímom Movistar Yamaha až po skončení budúcej sezóny.

Tridsaťšesťročný pretekár sa však už teraz pozerá do budúcnosti. V seriáli MotoGP by rád účinkoval aj v roku 2017. "Mám zmluvu na dve sezóny. Dúfam, že nebudú posledné," citoval Rossiho portál AutoSport.

Valentino Rossi je už teraz legendou motocyklového športu.

Talian sa zo spomenutých deviatich titulov sedemkrát radoval v kráľovskej kubatúre. Zatiaľ naposledy triumfoval v roku 2009.

Po dvoch pretekoch tohto ročníka vedie šampionát MotoGP. Tretie podujatie je na programe cez víkend na argentínskom okruhu Termas de Río Hondo.

valentino_r856.jpeg

Valentino Rossi dokázal tento rok vyhrať hneď úvodné preteky sezóny v Katare. FOTO - SITA/AP.

"Byť na čele poradia po dvoch pretekoch neznamená veľa, je to však dobré z pohľadu Yamahy," pokračoval Rossi pre Autosport.

"Máme za sebou Austin, ktorý je na papieri najťažšou traťou pre náš stroj. V minulosti sme tam mali problémy s prednou pneumatikou. Tento rok to bolo lepšie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Tridsaťšesťročný Rossi chce jazdiť v MotoGP aj po roku 2016