Tretie double po sebe. Bohatý klub nemá v Rakúsku konkurenciu

Radosť víťazov.
Radosť víťazov. (Autor: facbook, FC Red Bull Salzburg)
Martin Rendek|20. máj 2016 o 06:37

Už tri sezóny nevyhral u našich juhozápadných susedov titul, ako aj domáci pohár nikto iný okrem tímu miliardára Dietricha Mateschitza.

VIEDEŇ. Vysokofavorizovaný celok Red Bull Salzburg sa stal víťazom Rakúskeho pohára vo futbale (Samsung Cup). Rozhodol o tom štvrtkový duel v Klagenfurte.

Na štadióne Wörthersee udávali od začiatku do konca tempo duelu v súboji s Admirou Wacker Mödling čerství majstri Rakúska, pričom už do polčasu viedli "červení býci" dvojgólovým rozdielom.

Po prestávke skompletizoval svoj hetrik španielsky kanonier Jonathan Soriano a futbalisti z Mozartovho mesta tak  zaslúžene získali okrem ligového titulu, aj ten pohárový.

Hrdinom večera bol trojgólový Jonathan Soriano (vľavo).
Hrdinom večera bol trojgólový Jonathan Soriano (vľavo). (Autor: facebook, FC Red Bull Salzburg)

Bohatému klubu, ktorý sponzoruje koncern miliardára Dietricha "Didiho" Mateschitza sa tak podaril unikátny kúsok, keď za posledné tri roky získal prestížne double, t.j. vyhral domáci pohár aj ligovú súťaž.

Akurát prienik do skupinovej fázy je stále pre Salzburgčanov akosi zakliaty.

V Red Bull Arene sa napriek veľmi slušným finančným možnostiam zatiaľ skupinová fáza Ligy majstrov nehrala.
V Red Bull Arene sa napriek veľmi slušným finančným možnostiam zatiaľ skupinová fáza Ligy majstrov nehrala. (Autor: Martin Rendek)

Futbal - Rakúsky pohár 2016:

FC Admira Wacker Mödling - FC Red Bull Salzburg 0:5  (0:2)

Góly: 7., 65. a 86. Soriano, 28. Keita, 73. Laimer, diváci: 10.200

Admira: Siebenhandl – Zwierschitz, Lackner, Wostry, Wessely – Knasmüller (74. Bajrami), Toth, Grozurek (87. Maranda) – Spiridonovic (68. Malicsek), Monschein, Starkl

Salzburg: Walke – St. Lainer, Miranda, Caleta-Car, Ulmer (16. Schmitz) – Bernardo, Keita (70. Minamino), Lazaro, Berisha, Laimer – Soriano (87. Reyna)

/Salzburg získal Rakúsky pohár/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tretie double po sebe. Bohatý klub nemá v Rakúsku konkurenciu