Tréning s hokejovými nádejami absolvovali Peter Pucher a Martin Štrbák

TASR|26. júl 2008 o 13:37

Prešov 26. júla (TASR) Autogramiádou majstrov sveta v ľadovom hokeji z roku 2002 Petra Puchera a Martina Štrbáka sa v sobotu skončil Letný hokejový kemp ...

Prešov 26. júla (TASR) Autogramiádou majstrov sveta v ľadovom hokeji z roku 2002 Petra Puchera a Martina Štrbáka sa v sobotu skončil Letný hokejový kemp Petra Puchera, ktorý sa konal od 21. júla na zimnom štadióne HC Prešov 07. Týždňové sústredenie pre žiacke talenty pripravila po prvý krát Slovenská hokejová škola Prešov a iniciátorom myšlienky bol majster sveta z Göteborgu Peter Pucher.

"Na letnom kempe sa zúčastnilo celkove 35 mladých hokejistov od Zvolena až po Sobrance, ktorí počas týždňa absolvovali tréningovú prípravu pod vedením skúsených trénerov Jána Vodilu, Petra Křemena a Marka Milého. Myslím, že sa nám podarila dobrá vec, ktorú pozitívne hodnotia deti, ale aj ich rodičia. Utvrdilo nás to v tom, že takéto letné sústredenia budeme organizovať aj v nasledujúcich rokoch," uviedol pre TASR predseda predstavenstva HC Prešov 07 René Pucher.

Sobotňajší posledný tréning s mladými nádejami absolvovali aj slovenskí reprezentanti útočník Peter Pucher a obranca Martin Štrbák, ktorí v piatok večer pricestovali z Pardubíc. P.Pucher plánoval, že sa bude deťom venovať počas celého sústredenia, ale Pardubice začali prípravu na ligu o niekoľko dní skôr a to mu znemožnilo pricestovať už v pondelok.

"Je to veľmi dobrá vec pre mladých hokejistov, ktorí sa počas kempu majú čo naučiť. Predpokladali sme, že motiváciou pre nich bude stretnutie ale predovšetkým tréning s hokejistami, ktorých poznajú zo zápasov na ľade alebo z televíznych prenosov. Je dobré, že takéto kempy vznikajú a želal by som si, aby ich bolo na Slovensku čo najviac. Veľmi sa teším záujmu o túto akciu a dúfam, že spolu s Maťom Štrbákom povzbudíme chlapcov v ich úsilí dosahovať dobré výsledky. Na prešovskom ľade sme kedysi začínali, ale takéto možnosti vtedy neboli," konštatoval P. Pucher.

Nachádzate sa tu:
Domov