Trénerom AEK Atény Giorgos Donis

SITA|15. máj 2008 o 11:11

ATÉNY 15. mája (SITA, AP) - Grécky futbalový klub AEK Atény našiel trénera, ktorý povedie mužstvo v budúcom ročníku. Po štyroch rokoch strávených na lavičke Larissy prichádza na Olympijský štadión bývalý ...

ATÉNY 15. mája (SITA, AP) - Grécky futbalový klub AEK Atény našiel trénera, ktorý povedie mužstvo v budúcom ročníku. Po štyroch rokoch strávených na lavičke Larissy prichádza na Olympijský štadión bývalý útočník Blackburnu Rovers Giorgos Donis. Podľa denníka SportDay sa obe strany dohodli na trojročnej zmluve za 600 000 eur ročne. Historicky prvý grécky hráč v anglickej Premier League vystrieda Nikosa Kostenogla, ktorý od februára vykonával funkciu iba dočasne po odchode Španiela Lorenza Serru Ferrera.

Donis má na konte aj 24 reprezentačných štartov, v národnom drese skóroval päťkrát. Ako aktívny hráč pôsobil v AEK a Panathinaikose a na Britských ostrovoch účinkoval aj v Sheffielde United.

AEK v práve skončenom ročníku najvyššej gréckej súťaže obsadilo druhú priečku v play off o účasť v Lige majstrov a v sezóne 2008/09 sa predstaví "len" v Pohári UEFA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Trénerom AEK Atény Giorgos Donis