Hrnčár: Sedeli sme s nimi. Esá Liverpoolu nás brali za svojich

Norbert Hrnčár.
Norbert Hrnčár. (Autor: TASR)
Pavol Spál|5. feb 2020 o 17:07

Úspech Liverpoolu? Nie objem, ale množstvo kilometrov v šprinte.

Premier League je považovaná za najťažšiu a najvyrovnanejšiu ligu sveta. A FC Liverpool v nej vládne. Totálne a suverénne ako nikto predtým. Po 25 kolách má pre druhým Manchestrom City nevídaný náskok 22 bodov. Tréner Trenčína NORBERT HRNČÁR je od detstva fanúšikom Liverpoolu. Sleduje jeho každý zápas a v slávnom klube bol aj na stáži.

Čo je za úspechom Liverpoolu?

Veľkosť klubu. Dobrá symbióza majiteľov, fanúšikov, trénera Jürgena Kloppa, dobrá skladba mužstva, vhodná typológia. Čiže viacero faktorov, ktoré do seba zapadli. Dnes už je jasné, že im nikto nezoberie titul. Liverpool sa vrátil tam, kam z hľadiska histórie patrí. Do absolútnej svetovej špičky.

Mnohí tvrdia, že Liverpool je nielen najlepší na svete, ale aj najdokonalejší tím v dejinách futbalu. Súhlasíte?

V tomto by som bol opatrný. Veľkých tímov bolo v minulosti veľa. Trebárs éra Ajaxu Amsterdam, AC Miláno, Realu Madrid či Barcelony. Dnes je ére Liverpoolu. Som rád, že môžem byť ich fanúšikom.

Koľko percent úspechu patrí trénerovi Jürgenovi Kloppovi?

Isto je to vysoké číslo, ale netrúfam si ho odhadnúť. Rozhodne je jedným z najvýznamnejších faktorov. Ale nie je to iba o Kloppovi. Trebárs sú tu majitelia, ktorí veria projektu. A tiež fanúšikovia.

Kloppovou filozofiou bolo aj v počte nabehaných kilometrov prevýšiť a ubehať súpera. Platilo to hlavne vtedy, keď bol ešte v Dortmunde. Ako to vnímate?

Trošku by som to upravil, keďže som tie štatistiky sledoval. Nejde ani tak o objem, ako o intenzitu behu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hrnčár: Sedeli sme s nimi. Esá Liverpoolu nás brali za svojich