Tréner Evertonu o Wengerovi: Zdolal som ho tretíkrát a tretíkrát to bolo o rozhodcoch

Tréner Evertonu Ronald Koeman (vpravo) sa teší po víťazstve nad Arsenalom so svojím zverencom Romeluom Lukakuom.
Tréner Evertonu Ronald Koeman (vpravo) sa teší po víťazstve nad Arsenalom so svojím zverencom Romeluom Lukakuom. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. dec 2016 o 09:27

Kouč londýnskeho Arsenalu kritizoval rozhodcov po prehre v utorňajšom zápase Premier League na ihrisku Evertonu.

LIVERPOOL. Hráči Arsenalu Londýn nevyužili v utorok šancu dostať sa aspoň na niekoľko hodín na prvé miesto v tabuľke najvyššej anglickej futbalovej súťaže. V dueli šestnásteho kola prehrali v Liverpoole s Evertonom 1:2.

Arsenal zostal v tabuľke Premier League na druhej pozícii (34 bodov) za ďalším londýnskym mužstvom FC Chelsea (37). Everton je momentálne na siedmej priečke.

Červená karta

Londýnčania viedli od dvadsiatej minúty, keď sa z priameho kopu presadil Alexis Sánchez. Vo zvyšnom priebehu však boli pri všetkom podstatnom obrancovia súpera.

Krátko pred odchodom do šatní v 44. minúte vyrovnal Séamus Coleman. Víťazný gól strelil v 86. minúte Ashley Williams.

V nadstavenom čase druhého polčasu dostal červenú kartu Phil Jagielka.

Arsenal nedoplatil na zlý verdikt prvýkrát

Everton predviedol svoj nezlomný charakter.

Pod vedením Holanďana Ronalda Koemana dokázal získať v doterajších tohtosezónnych zápasoch, v ktorých prehrával, až jedenásť bodov. Žiadny tím z Premier League sa v tejto štatistike nemôže pochváliť lepšou bilanciou.

Hosťujúci kouč Arséne Wenger po prehre kritizoval rozhodcov. Francúza popudilo, že víťaznému gólu domácich predchádzal roh, ktorý nemal byť. "Samozrejme, že to nebol roh. Mohli ste to jasne vidieť," hneval sa.

"Musíme s týmto zlým rozhodnutím žiť. Som sklamaný, pretože rozhodca Mark Clattenburg bol v dobrej pozícii a mohol vidieť, že lopta nešla mimo ihriska od hráča Arsenalu. V tejto sezóne sa nestalo prvýkrát, že sme doplatili na nesprávny verdikt. Nechcem však príliš hovoriť o rozhodcoch, nie je to môj problém."

Wengerove komentáre Koemana neprekvapili

Tréner Evertonu Ronald Koeman zareagoval vyhlásením, že jeho náprotivok má vo zvyku zvaľovať prehry na arbitrov. "Wengerove komentáre ma neprekvapili. Zdolal som ho tretíkrát a tretíkrát bolo všetko iba o rozhodcoch," vyhlásil.

Arsenal až do utorka ťahal zaujímavú sériu. Od roku 2006 neprehral sedemnásť po sebe idúcich duelov v Premier League, ktoré pripadli na druhý deň v týždni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tréner Evertonu o Wengerovi: Zdolal som ho tretíkrát a tretíkrát to bolo o rozhodcoch