Trenčín otočil zápas s Banskou Bystricou a vyhral 3:1

Zľava Jan Kliment z FK Dukla Banská Bystrica, Moses Daddy Simon z AS Trenčín a Michal Peňaška z FK Dukla Banská Bystrica.
Zľava Jan Kliment z FK Dukla Banská Bystrica, Moses Daddy Simon z AS Trenčín a Michal Peňaška z FK Dukla Banská Bystrica. (Autor: SITA)
TASR|17. mar 2014 o 19:32

Futbalová Corgoň liga a jej 22. kolo v pondelok pokračovala zápasom AS Trenčín - FK Dukla Banská Bystrica.

Corgoň liga 22. kolo

AS Trenčín - FK Dukla Banská Bystrica 3:1 (0:1)

Góly: 82. Bero, 85. Baéz, 90.+ Hajradinovič - 36. Chrien, ŽK: 71. Kleščík - 37. Rejdovian, 60. S. Savič, 62. Považanec, rozhodovali: Straka - Vorel, Ádám, 2652 divákov

Trenčín: Volešák Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek, Baéz (90. Ďuriška) Mondek, Mišák (81. Bero), Jairo (64. Hajradinovič), Simon - Malec

B. Bystrica: Budinský Vajda, Nosko, Teixeira, Ľupták, Kliment, Chrien (69. Plavšič), Považanec, Savič Rejdovian (61. Slančík), Peňaška

Povedali po zápase

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: "Futbal nám v závere ukázal smutnú tvár a ukázala sa naša neskúsenosť. Zápas sme mali dobre rozbehnutý, potrebovali sme však druhý gól, aby sa zápas zlomil. V závere prišiel trest a domáci zápas otočili. Bohužiaľ, bývajú aj také zápasy..."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Veľmi sme chceli vyhrať. Prvý polčas tomu ale nenasvedčoval. Chýbala nám ľahkosť a viazla kombinácia. Chalani makali do konca zápasu a verili, že to môžeme otočiť. Po prestávke sme ožili, rýchlejšie pracovali s loptou a mali sme aj šťastie. Myslím si, že sme dali pekné góly. Chalanom patrí za výkon a nezlomnosť pochvala."

Futbalisti Trenčína zvíťazili v pondelňajšom domácom stretnutí 22. kola Corgoň ligy nad hráčmi Banskej Bystrice 3:1. Trenčania prehrávali od 36. min po presnom zásahu Chriena, no v závere duelu strelili dva góly v priebehu troch minút, postupne sa presadili Bero a Baéz. Konečnú podobu výsledku určil gólom v nadstavenom čase striedajúci Hajradinovič.

Trenčania si výhrou upevnili druhú pozíciu v tabuľkovom poradí Corgoň ligy, na svojom konte majú 45 bodov. Pre klub FK Dukla išlo o 1500. súťažný zápas v histórii klubu, referovala oficiálna stránka Bystričanov, ktorým patrí siedma priečka s 30 bodmi.

Bystrica viedla 1:0

Trenčania vstúpili do zápasu aktívne. V 4. min predviedol dlhé sólo Simon. Zakončenie v podaní Jaira však bolo prislabé a nepresné. Následne v poslednej chvíli loptu spred brány odvrátila obrana. Hra sa potom presunula do stredu ihriska.

To Banskobystričania veľmi dobre pokrývali a nepúšťali Trenčín do ofenzívnych výpadov. Postupom času sa domáci tím dostal do tlaku, ten ale trval iba po šestnástku.

Tím spod Urpína sa prezentoval nebezpečnými kontrami. Po jednej z nich fauloval pred šestnástkou Baéz a po priamom kope a odrazenej lopte otvoril skóre Chrien 0:1.

O tri minúty mal vyrovnanie na nohe Malec. Dlhú loptu za obranu poslal tesne nad brvno. V závere Malecova hlavička mierila iba do stredu brány, kde bol pripravený Budinský.

Hostia sa po prestávke zatiahli na vlastnú polovicu. V 52. min Mondek vyzval prihrávkou Jaira. V poslednej chvíli jeho prízemný center v pokutovom území odvrátila obrana. Po hodine hry mohlo zahrmieť na opačnej strane. Hlavička Chriena tesne minula priestor brány.

Tri góly za posledných desať minút

Vyrovnať mohol v 68. min Holúbek, jeho hlavičkový pokus šiel však mimo. Na opačnej strane sa po rohovom kope dostal k lopte Vajda, mal ju na dlhú nohu, a tak nedokázal presne zakončiť.

Desať minút pred koncom sa Trenčínu núkal gól. Simon si zasekol dvoch obrancov, ale jeho strela skončila na tyči. O minútu sa však Berovi podarilo vyrovnať, keď sa najlepšie zorientoval v tlačenici.

V 86. min Trenčania strhli vedenie na svoju stranu. K lopte sa dostal Baéz a zvnútra šestnástky ju napálil do siete. Bodku za zápasom dal gólom z dobrých 30 m Hajradinovič, keď lopta gólmanovi Budinskému prepadla do siete.

Poradie strelcov Corgoň ligy po stretnutí 22. kola

1. Tomáš Malec (Trenčín) - 12 gólov

2. Miloš Lačný, Léandre Gaël Tawamba Kana (obaja Ružomberok) - 11 gólov

4. Pavel Fořt (Slovan Bratislava), Štefan Pekár (Myjava) - 10 gólov

6. Juraj Piroska (Senica) - 9 gólov

7. Gino van Kessel (Trenčín), Pavol Jurčo (Banská Bystrica), Róbert Vittek (Slovan Bratislava) - 8 gólov

10. Fanendo Adi (Trenčín), William Alves de Oliveira (Trenčín 5 / Žilina 2), Róbert Pich (Žilina), Erik Pačinda (Košice), Tomáš Ďubek (Ružomberok), Martin Pribula (Zlaté Moravce) - 7 gólov

16. Fabián Slančík (Banská Bystrica) - 6 gólov

17. Andrej Hodek, Erik Sabo (obaja Trnava), Michal Pintér (Zlaté Moravce), Ondrej Duda (Košice), Cléber Silva Nascimento (Nitra), Jakub Považanec (Banská Bystrica), Igor Žofčák (Slovan Bratislava), Haris Hajradinovič (Trenčín) - 5 gólov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trenčín otočil zápas s Banskou Bystricou a vyhral 3:1