Trebišov sa zriekol postupu do extraligy, zaskočí asi Trnava

TASR|11. jún 2009 o 10:08

Hádzanári Trebišova s definitívnou platnosťou nebudú účinkovať v budúcom ročníku extraligy.

Trebišov. Klub, ktorý si účasť v nej vybojoval ako najlepší účastník prvej ligy, sa rozhodol stiahnuť prihlášku z finančných dôvodov. Jeho miesto podľa všetkého zaujme extraligový nováčik uplynulej sezóny z Trnavy, ktorý obsadil poslednú priečku a mal spadnúť o poschodie nižšie.

"Zvažovali sme všetky možné alternatívy, do poslednej chvíle sme sa snažili zabezpečiť rozpočet pre potreby extraligy. Keď sme však vyčerpali všetky možnosti, rozhodli sme sa prihlášku z extraligy stiahnuť. Teraz sa sústredíme opäť na prvú ligu," potvrdil pre TASR manažér trebišovského klubu Marek Dragula.

Informáciu o odstúpení Trebišova z hry o extraligu potvrdil aj športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej Peter Brunovský. "Na základe neprihlásenia sa do extraligy mužov zo strany MHK Slavoj Trebišov, má v zmysle Rozpisu SZH právo účasti druhé družstvo v I. lige - HC THP Topvar Topoľčany. Ak ani Topoľčany neprejavia záujem, právo sa posúva na vypadávajúce družstvo z uplynulého ročníka extraligy HK 47 Trnava. Oba tímy už boli písomne oslovené a svoje vyjadrenia majú doručiť na sekretariát SZH najneskôr do 15. júna," vysvetlil Brunovský.

Topoľčany na ponuku podľa všetkého reflektovať nebudú, iný postoj k možnosti účinkovať v najvyššej súťaži majú v Trnave. "Netajíme, že takáto ponuka by nás veľmi potešila. Robíme všetko preto, aby sa v Trnave extraliga hrala aj v sezóne 2009/10 - dôležité bude stabilizovať, prípadne posilniť káder a hlavne mať dobré finančné zabezpečenie," povedal prezident klubu Alexander Ulašin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Trebišov sa zriekol postupu do extraligy, zaskočí asi Trnava