Tortorella si po debakli nervy udržal, Gáborík: Pozitíva neboli žiadne

TASR|31. dec 2009 o 11:40

Tréner hokejistov NY Rangers John Tortorella si nemyslí, že krik na zverencov je tým správnym impulzom na zmenu v mizernom hernom prejave jeho mužstva.

New York.

Jasná prehra "jazdcov" s "letcami" z Philadelphie 0:6 bola negatívnou udalosťou stredajšej noci v zámorskej NHL.

V poslednej desiatke duelov nejde o prvé predstavenie, po ktorom mal kormidelník zlý pocit z prístupu hráčov.

"Keby ste museli spolupracovať s koučom, ktorý každý piaty zápas stratí nervy a robí zo seba idiota, to je ako biť si hlavu o múr. Naozaj sa také niečo stať nemôže," zdôraznil chladnú hlavu po nepríjemnej nádielke Tortorella a pokračoval:

"Chýba nám konzistencia. Po zápase s Islanders, ktorý sme prehrali v strede mesiaca 1:2 sme hrali dobre, ale teraz... naozaj neviem povedať, prečo to vyzeralo na ľade tak zle. Boli sme oddýchnutí, aj z tréningov som mal dobrý pocit."

Tortorella neskrýval hnev po prehre 16. decembra, čo zabralo, jeho tím vyhral nasledujúce štyri duely, no teraz nasledovali dva domáce neúspechy za sebou. "Hráči vyzerali, ako keby ich to nezaujímalo, čo sa v zápase deje," povedal 51-ročný tréner.

"V našej hre neboli dnes vôbec žiadne pozitíva," poznamenal pre Newsday na margo nevydarého stretu najlepší strelec ligy Marián Gáborík, ktorý po strede už kraľuje kanonierom v spoločnosti Alexandra Ovečkina. Nositeľ gólovej produkcie Rangers šiel rovnako ako mužstvo výkonnostne dole v nevydarenej dvojici vystúpení. V sezóne sa stalo prvýkrát, že obišiel bodovo naprázdno dvakrát po sebe, navyše si pripísal spolu aj 5 mínusiek.

"Bol to asi môj najhorší zápas v drese Rangers. Som jedným z tých, ktorý majú byť lídrami, to čo som ukázal, je neakceptovateľné. Odovzdal som puky súperovi, boli z toho aj góly, viem, že som hral naozaj hrozne," kajal sa aj center Brandon Dubinsky.

Rangers po skvelom úvode, keď vyhrali 7 z prvých 8 zápasov, klesli už pod čiaru postupu do play off. Po odohratí 39 zápasov sú na východe 10., pričom aj 13. Islanders na nich strácajú len bod.

Reparát môžu "jazdci" zložiť v noci na Nový rok, keď budú hosťami najhoršieho tímu celej ligy Caroliny Hurricanes.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tortorella si po debakli nervy udržal, Gáborík: Pozitíva neboli žiadne