Tortorella preradil Gáboríka do štvrtého útoku

(Autor: TASR/AP)
TASR|13. mar 2013 o 11:34

Bodovo hluchším obdobím prechádza v súčasnosti slovenský hokejista Marián Gáborík.

NEW YORK. Krídelníka New Yorku Rangers, ktorý v posledných dvanástich zápasoch skóroval iba raz a zaznamenal päť asistencií, v tretej tretine utorkového duelu s Buffalom (1:3) preradil tréner John Tortorella z druhej formácie do štvrtej, kde si vymenil miesta s Michaelom Haleym.

Tortorella vyjadril po prehre so Sabres rozčarovanie z výkonu svojich zverencov, nespokojný bol najmä s hrou ofenzívnych hviezd ako sú Rick Nash, Brad Richards či Gáborík.

"Hrali sme veľmi zle. Náš výkon "smrdel". Nie je dôvod, aby som Buffalu vyslovil uznanie. No dobre, možno ich tretia formácia si zaslúži pochvalu, pretože pokryla našich top hráčov a to by sa nemalo stávať," vyhlásil kouč Newyorčanov.

Nash, Richards aj Gáborík vyšli proti tabuľkovo horšie postavenému Buffalu bodovo naprázdno, keď si zhodne pripísali iba po dvoch mínuskách.

"Neodviedli sme tú robotu, ktorú sme mali odviesť," povedal pre portál nydailynews.com Nash. V podobnom duchu sa vyjadril aj Gáborík: "Buffalo nehralo nejako skvele. Prispôsobili sme sa súperovej hre a spadli na jeho úroveň."

Po vlaňajšom príchode kanoniera Nasha z Columbusu mnohí odborníci pasovali "jazdcov" za jedného z vážnych kandidátov na zisk Stanleyho pohára. Tím z Manhattanu však zatiaľ nenapĺňa očakávania, keď sa v doterajšom priebehu skráteného ročníku väčšinou pohyboval okolo postupovej čiary.

Aktuálne mu v tabuľke Východnej konferencie patrí posledná ôsma postupová priečka. Ak sa chcú Rangers posunúť v poradí vyššie, budú potrebovať zlepšené výkony od svojich ofenzívnych lídrov.

"Musíme zabrať najmä my, chalani, od ktorých sa to očakáva," priznal Gáborík, ktorý je napriek slabšiemu obdobiu stále s 8 gólmi druhým najlepším strelcom a s 17 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom mužstva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tortorella preradil Gáboríka do štvrtého útoku