Torresovi šlo o život, po hrozivom páde mu pomáhali i súperi

Igor Dopirák|3. mar 2017 o 00:14

Španielsky útočník opustil nemocnicu v piatok, lekári mu odporučili dvojdňové voľno.

BRATISLAVA. Okamžite sa pri ňom zbehli spoluhráči aj súperi. Snažili sa mu vytiahnuť zapadnutý jazyk, dostať ho z bezvedomia.

Fernandovi Torresovi v závere štvrtkového zápasu medzi jeho Atléticom Madrid a Deportivom La Coruňa hrozilo vážne zranenie. Španielsky útočník po súboji s Álexom Bergantiñosom a škaredom páde stratil vedomie.

Hráči Atlética, La Corune ako i hlavný rozhodca okamžite volali na ihrisko lekárov. Pri pohľade na nehybného spoluhráča si dokonca José Giménez zakrýval tvár dresom. Nemohol sa naňho dívať.

Zatiaľ čo Torresovi pomáhali hráči i lekári, tréner Atlética Diego Simeone sa čertil a hneď sa bežal sťažovať k štvrtému rozhodcovi.

"Bol som nervózny a mal som strach. Počuli sme čosi ako puknutie a nevedeli sme, či to nebolo v jeho krku," uviedol po stretnutí.

Torres, ktorý bol v minulosti hviezdou anglickej ligy ako hráč FC Liverpool i Chelsea Londýn, opustil ihrisko v sanitke a noc strávil v nemocnici.

Sociálne siete okamžite zaplavili povzbudzujúce odkazy od fanúšikov. Vyšetrenia neskôr ukázali, že k vážnejšiemu zraneniu nedošlo a jeho stav bol stabilizovaný.

"Ďakujem všetkým za záujem a podporu. Vydesili sme sa, ale mal by som byť v poriadku. Verím, že sa veľmi skoro vrátim," reagoval Torres na twitteri.

Po piatkových vyšetreniach Torresa z nemocnice prepustili, pri vyšetreniach mu totiž nezistili žiadne zranenia hlavy alebo krku. Pred návratom do tréningového procesu má absolvovať dvojdňové voľno.

Atlético Madrid remizovalo na pôde La Corune 1:1 a v tabuľke ostalo štvrté. Krásnym gólom sa v stretnutí prezentoval Torresov spoluhráč Antoine Griezmann.

Podobný prípad ako Torresov zaznamenali nedávno v Česku. V zápase medzi Bohemians 1905 a Slováckom sa nešťastne hlavami zrazili brankár domáceho tímu Martin Berkovec so spoluhráčom Danielom Krchom.

Berkovec ostal nehybne ležať na trávniku, zapadnutý jazyk mu okamžite vyťahoval útočník súpera Francis Koné.

Koného zásah ocenil aj Martin Vávra, člen lekárskeho tímu pražského klubu. „V takýchto okamihoch rozhoduje každá sekunda. Kým vybehneme od čiary, čo je asi osemdesiat metrov, uplynie aspoň desať sekúnd. Nie som Usain Bolt, navyše nesiem lekársku tašku,“ priznal Vávra.

„Koné mu vytiahol jazyk, čím mu uvoľnil dýchacie cesty, takže už o sekundu mohla ísť do mozgu okysličená krv. To je nesmierne dôležité, aby nevznikla mozgová príhoda. Dá sa povedať, že Berkovcovi zrejme zachránil život,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Torresovi šlo o život, po hrozivom páde mu pomáhali i súperi