Uruguaj na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Edinson Cavani v národnom drese Uruguaja.
Edinson Cavani v národnom drese Uruguaja. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. nov 2022 o 22:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Uruguaja na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Uruguaj je súčasťou skupiny H.

Ktorých hráčov Uruguaja sa oplatí sledovať?

Luis Suarez (35 rokov, útočník, Nacional Montevideo)

Luisa Suareza asi všetci poznajú najmä vďaka jeho pôsobeniu v Barcelone, kde hrával po boku ďalších juhoamerických hviezd Lionela Messiho a Neymara. V svojej kariére obliekal aj dresy Ajaxu, Groningenu, Liverpoolu, Athletica Madrid a teraz sa usídlil v tíme Nacional v hlavnom meste Uruguaja.

V národnom drese sa po prvýkrát prezentoval ako dvadsaťročný v zápase proti Kolumbii, ktorý jeho tím vyhral 3:1. Kuriozitou jeho debutového zápasu je, že zápas nedohral, keď v 85. minúte obdržal druhú žltú kartu.

Odvtedy nastrieľal 68 gólov v 134 zápasoch národného mužstva. Na jeho prvých MS v Južnej Afrike v 2010 napomohol Uruguaju tromi gólmi k zisku 4. miesta, vďaka čomu sa dostal aj do hviezdneho tímu celých majstrovstiev.

Suarez je rodený bojovník s nenásytnou chuťou po góloch. Uruguaj čaká na medailu z MS neuveriteľných 72 rokov, čo chce Suarez zmeniť aj napriek tomu, že už má najlepšie roky za sebou.

Edinson Cavani (35 rokov, útočník, Valencia)

Po zdanlivo nekonečnom prestupovom období sa legendárny útočník s históriou v Neapole či Paríži Saint-Germain konečne upísal španielskej Valencii.

Časté zranenia v poslednej dobe nijako neuškodili jeho vyhliadkam na titul na šampionáte v Katere, kde dostal príležitosť ukázať, že stále má na to hrať futbal na vysokej úrovni.

Dvojnásobný najlepší strelec najvyššej francúzskej ligy strelil svoj prvý gól v národnom drese v svojom debutovom zápase proti Kolumbii a odvtedy pridal ďalších 57 gólov v 132 stretnutiach.

Na jeho štvrtých MS v rade vytvorí kombinácii s Luisom Suarezom jedno z najnebezpečnejších útočník dvojíc na celom turnaji.

Federico Valverde (24 rokov, stredopoliar, Real Madrid)

Hviezda Realu Madrid, ktorému napomáha v strede poľa už piatu sezónu, sa teraz ukazuje tak, ako nikdy predtým.

Valverde je všestranný a flexibilný stredopoliar, ktorý je schopný hrať na rôznych pozíciách. Vďaka tomu sa stal pre španielsky veľkoklub rovnako nenahraditeľným ako pre svoju krajinu.

Valverde nie je typ hráča, ktorý by na ihrisku kričal a provokoval súperov. Snaží sa ísť príkladom na ihrisku aj mimo neho.

Hoci sa jeho meno často nevyskytuje, keď sú témou diskusie najlepší hráči v dnešnej dobe, určite si zaslúži miesto medzi nimi a bude životne dôležitý pre nádeje jeho krajiny v Katare.

Kompletnú nomináciu Uruguaja nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Uruguaj na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?