Španielsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Radosť futbalistov Španielska a ich trénera Luisa Enriqueho.
Radosť futbalistov Španielska a ich trénera Luisa Enriqueho. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 16:15

Aké sú najväčšie mená v nominácii Španielska na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Španielsko je súčasťou skupiny E.

Ktorých hráčov Španielska sa oplatí sledovať?

Unai Simon (25 gólov, brankár, Athletic Bilbao)

Hviezda Athletica Bilbaa má schopnosti a mentálnu silu na to, aby podržal svoj tím, presne ako to ukázal v penaltovom rozstrele v štvrťfinálovom zápase EURO 2020 proti Švajčiarsku, keď chytil tri súperové penalty.

Simon je teraz nespornou jednotkou muža medzi žrďami španielskeho trénera Enriqueho, ktorý zvyčajne oslovoval De Gea alebo Roberta Sancheza.

Hoci tento mladý talent nie je bezchybný brankár, čoho si mohli diváci všimnúť v osemfinálovom zápase EURO 2020 proti Chorvátsku, keď zle spracoval prihrávku od stredopoliara Pedra Lopeza, v kvalifikácii pre La Furia Roja v ôsmich zápasoch pustil za svoj chrbát len 5 striel.

Aymeric Laporte (28 rokov, obranca, Manchester City)

O tohto francúzskeho rodáka z Agenu jeho domovská seniorská reprezentácia nemala záujem. Po získaní španielskeho občianstva v máji 2021 bol okamžite zavolaný reprezentovať Španielsko.

Hneď pri prvej šanci zažiaril. Na európskom šampionáte 2020 vyriešil problémy Španielska v defenzíve, čím si zaslúžil štart v základnej zostave v každom jednom zápase, ktoré aj dohral do konca.

Laporte je ďalším ozubeným kolieskom v španielskom futbalovom stroji, ktorý sa špecializuje na vytiahnutie lopty z obrany, čo si všimol aj Pep Guardiola, ktorý ho povolal do obrany Citizens v januári 2018. 

Ferran Torres (22 rokov, útočník, Barcelona)

Všestranný umelec, ktorý dokáže zaujať množstvo rôznych pozícií, nemá problém zmeniť rolu uprostred hry.

Hoci sa mladý talent Barcelony má problém presadiť v ligových zápasoch, jeho schopnosť vytvoriť si priestor a rozdeliť španielsku obranu je niečo, čo bude rozhodujúce pre španielsku reprezentáciu.

Najlepší strelec španielskeho tímu v kvalifikácii na MS v Katar 2022 so štyrmi gólmi a aj najlepší strelec pod pôsobením trénera Luisa Enriqueho, je kľúčovou súčasťou španielskeho útoku.

Kompletnú nomináciu Španielska nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Španielsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?