Kanada na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Reprezentačný tím Kanady sa teší po víťazstvenad Japonskom v prípravnom stretnutí pred MS.
Reprezentačný tím Kanady sa teší po víťazstvenad Japonskom v prípravnom stretnutí pred MS. (Zdroj: TASR)
Sportnet|21. nov 2022 o 22:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Kanady na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Kanada je súčasťou skupiny F.

Ktorých hráčov Belgicka sa oplatí sledovať?

Stephen Eustaquio (25 rokov, stredopoliar, Porto)

Eustaquio, ktorý sa narodil v kanadskom Leamingtone portugalským rodičom, žačal svoju reprezentačnú kariéru v portugalskom drese mládežníckeho tímu do 21 rokov.

Napriek tomu, že mal ponuku medzinárodne reprezentovať aj seniorský výber Portugalska, v roku 2019 sa upísal k reprezentácii Kanady, v ktorej už odohral 26 duelov s tromi strelenými gólmi.

Johna Herdmana, trénera Kanady, Estaquiovo rozhodnutie extrémne potešilo. Podľa jeho slov je Estaquio kľúčový hráč, ktorý diktuje tempo hry a stelesňuje všetko, čo kanadský tím potrebuje, aby napredoval.

Jonathan David (22 rokov, útočník, Lille)

David chce od svojho detstva zmeniť pohľad Kanaďanov na futbal a teraz má k tomu jedinečnú príležitosť tak urobiť. Davidove výsledky určite dávajú váhu tomuto prianiu.

Svoju mládežnícku kariéru začal v Ottawe, kde si ho všimli manažéri belgického Gentu. Tu sa preukázal ako unikátny strelec, keď strelil 12, resp. 18, gólov za sezónu. V sezóne 2020/21 prestúpil do Lille, kde napomohol 13 gólmi francúzskemu tímu k zisku titulu.

Nastúpil v 18 kvalifikačných stretnutiach, v ktorých strelil 9 gólov a na 4 asistoval a podobné výsledky v spojení s jeho rýchlosťou a pohybom sa očakávajú aj na samotnom záverečnom turnaji.

Alphonso Davies (22 rokov, obranca, Bayern Mníchov)

Mladý kanadský obranca, ktorý len pred nedávnom sfúkol 22 sviečok na svojej narodeninovej torte, začínal kariéru vo Vancouveri Whitecaps, odkiaľ bol v roku 2018 odkúpený v 13,5 miliónovom obchode Bayernom Mníchov.

Hoci mal tento kanadský talent v Bayerne ťažké začiatky, už si našiel miesto v základnej zostave. Vďaka tomu je jedným z najuznávanejších kanadským futbalistom.

Robert Lewandowski, Arjen Robben či Thomas Muller sa zhodujú v jednom: Alhponso Davies je fenomenálny hráč. Hráč, ktorý má potenciál k tomu, aby strelil prvý kanadský gól za záverečnom turnaji v histórii Kanady.

Kompletnú nomináciu Kanady nájdete na tomto odkaze >>>

MS vo futbale 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Kanada na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?