Japonsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Tréner Hajime Moriyasu počas tréningu japonskej reprezentácie v katarskej Dohe.
Tréner Hajime Moriyasu počas tréningu japonskej reprezentácie v katarskej Dohe.
Sportnet|20. nov 2022 o 16:15

Aké sú najväčšie mená v nominácii Japonska na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Japonsko je súčasťou skupiny E.

Ktorých hráčov Japonska sa oplatí sledovať?

Takumi Minamino (27 rokov, útočník, Monaco)

O Minaminovi sa v Japonsku písalo veľké množstvo článkov v roku 2019, keď sa presťahoval do Liverpoolu, a hoci sa mu nepodarilo nájsť stále miesto v základnej zostave, zohral úlohu v zisku prvého titulu pre klub za posledných 30 rokov.

V kvalifikácii na MS skóroval v siedmich po sebe idúcich stretnutia a v snahe odohratia väčšieho množstva hracieho času pred šampionátom sa presťahoval do Monaca

Minamino nosí dres s číslom 10, ktoré má v japonskom špeciálne miesto, ktoré nosili bývalé hviezdy národného mužstva Shunsuke Nakamura a Shinji Kagawa. Národ sa naňho kvôli tomu pozerá ako na najlepšieho muža v tíme.

Takehiro Tomiyasu (24 rokov, obranca, Arsenal)

 Tomiyasu naplno využíva svoje skúsenosti z belgického klubu Sint-Truiden a talianskej Bologne v Arsenale, kde ukazuje svoje schopnosti a nedáva veľa príležitostí súperom už druhý rok.

Arsenalský obranca je nasadzovaný hlavne ako pravý obranca, no v reprezentačnom tíme častejšie hráva ako stredný obranca.

Tomiyasu sa aj napriek relatívne nízkemu veku vypracoval na kľúčového hráča Japonska a prináša stabilitu na oboch koncoch ihriska. Jeho presné prihrávky dokážu rýchlo zmeniť obranu na útok.

Daichi Kamada (26 rokov, stredopoliar, Eintracht Frankfurt)

Ako stredoškolák prešiel mládežníckou akadémiou japonského veľkoklubu Gamba Osaka, vďaka čomu sa dostal ako 19-ročný do seniorského tímu Sagan Tosu, kde si ho všimol bundesligový Eintracht Frankfurt.

Kamada okúsil futbalovú slávu v minulej sezóne, keď Eintracht Frankfurt získal svoju prvú európsku trofej po 42 rokoch víťazstvom v Európskej lige. V tejto prestížnej súťaži hral v každom z 13 stretnutí a tímu napomohol 5 gólmi.

Vďaka jeho schopnosti produkovať kvalitné vystúpenia na ihrisku budú japonskí fanúšikovia dúfať, že dokáže preniesť krajinu samurajov do nových výšin v Katare.

Kompletnú nomináciu Japonska nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Japonsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?