Rozohrá sa Tatar v slovenskej Tipsport lige? Záleží na situácii, tvrdí

Tomáš Tatar v drese klubu Montreal Canadiens.
Tomáš Tatar v drese klubu Montreal Canadiens. (Autor: Matt Slocum - TASR/AP)
TASR|27. aug 2020 o 17:17

Život v bubline bol náročný.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Tomáš Tatar si chce po skončení sezóny NHL dopriať ešte zhruba desaťdňový oddych, kým sa opäť začne pripravovať na nový ročník.

Útočník Montreal Canadiens sa pred ním zrejme nepredstaví na domácich klziskách, hoci by si to želal.

Bublina? Naspäť by už nešiel

Tatarovi sa skončila sezóna pred piatimi dňami, Canadiens vypadli v 1. kole play off NHL s Philadelphia Flyers. V sérii jej podľahli 2:4. Ešte predtým v predkole Východnej konferencie zvíťazili nad Pittsburghom 3:1 na zápasy.

"Prvú sériu sme zvládli veľmi dobre, nebola to ľahká úloha. Po defenzívnej stránke sme zahrali výborne, pretože zastaviť Crosbyho a Malkina nie je jednoduché. Mnoho ľudí nám neverilo.

S Philadelphiou sme síce vypadli, ale play off celkovo hodnotíme pozitívne. Budúcnosť Montrealu môže byť veľmi dobrá," uviedol Tatar vo videorozhovore pre portál hockeyslovakia.sk.

Sezónu v zámorí dohrávajú v tzv. bublinách, hokejisti sú izolovaní a majú prísny režim.

"Nebolo to jednoduché. Chýbali mi blízki, rodina, čas v bubline nejde rýchlo. Zápas bol to najlepšie, čo mohlo byť. Ale nám to pred play off veľmi pomohlo. Mohli sme byť spolu, najmä mladší hráči z toho ťažili. Som rád, že som to mohol vyskúšať, ale naspäť by som už asi nešiel," skonštatoval slovenský reprezentant.

Montreal ho zrejme neuvoľní

Nový ročník v NHL by mal odštartovať 1. decembra a ak sa situácia s pandémiou koronavírusu nezlepší, bublinové mestá by mohli prísť opäť na rad.

"Museli by sa urobiť nejaké kompromisy pre rodiny, deti, bude sa určite špekulovať, ako to urobiť. Nevieme, čo bude, nezostáva nám nič iné, len čakať," uviedol Tatar.

Pred novou sezónou sa niektorí slovenskí hokejisti pôsobiaci v zámorí rozohrajú v Tipsport lige, Tatara však diváci zrejme neuvidia.

"Myslím si, že to nebude možné. Neviem si predstaviť, že by ma Montreal uvoľnil. Je to otázne, ale skôr nie. Záleží to na situácii, ale určite by som si doma rád zahral," dodal Tatar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Rozohrá sa Tatar v slovenskej Tipsport lige? Záleží na situácii, tvrdí