Jurčo aj Cehlárik začali sezónu v AHL skvelo, dosiahli gól a asistenciu

Peter Cehlárik (vpravo).
Peter Cehlárik (vpravo). (Autor: TASR/AP)
TASR|8. okt 2017 o 13:25

Obaja slovenskí hokejisti nepresvedčili v kempoch svojich tímov v NHL a pred sezónou putovali na farmu.

NEW YORK. Slovenskí hokejoví útočníci Peter Cehlárik a Tomáš Jurčo majú za sebou víťazné debuty v novom ročníku nižšej zámorskej súťaže AHL.

A obaja sa v nich presadili aj bodovo.

Jurčo v príprave nepresvedčil

Jurčo si v drese chicagského farmárskeho tímu Rockford IceHogs pripísal gól a asistenciu pri víťazstve 4:0 na ľade Clevelandu Monsters.

Do Chicaga prišiel vo februári z Detroitu výmenou za výber v treťom kole draftu, ale v novom pôsobisku sa mu nedarilo. V drese Blackhawks odohral dvanásť zápasov, strelil v nich jeden gól.

Trénera Joela Quennevillea nepresvedčil ani v príprave, preto ho vedenie poslalo na waiver listinu, kde o jeho služby neprejavil záujem žiadny klub profiligy.

Len nedávno sa dostal do plnej záťaže

Bilanciu 1+1 dosiahol aj Peter Cehlárik v drese Providence Bruins. Dvoma bodmi dopomohol doma k triumfu 5:2 nad Springfieldom Thunderbirds.

12 zápasov

  • odohral Tomáš Jurčo v NHL v drese Chicaga Blackhawks.
  • Pred touto sezónou ho vedenie klubu poslalo na farmu.

Cehlárik si v závere uplynulej sezóny zranil rameno a v máji absolvoval operáciu, pre ktorú vynechal majstrovstvá sveta.

Na ľade sa objavil až začiatkom augusta, keď trénoval s hráčmi Žiliny, následne sa pridal do kempu Bostonu. Do plnej záťaže sa dostal len pred pár dňami.

Aj vlani štartoval na farme

Boston si vybral krídelníka v treťom kole draftu 2013 z 90. miesta. Cehlárik odštartoval aj minulý ročník na farme v Providence.

V 51 dueloch nazbieral 39 bodov (20+19).

Svojimi výkonmi si vypýtal miesto v prvom tíme a vo februári debutoval v NHL. V nej odohral jedenásť stretnutí s dvoma asistenciami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Jurčo aj Cehlárik začali sezónu v AHL skvelo, dosiahli gól a asistenciu