Tomáš Deák vstúpil úspešne do pyramídy o opasok bantamovej váhy

Vadim Buseev nemal proti slovenskému zverencovi takmer žiadnu šancu.

Už pred duelom bolo jasné, že Tomáš Deák cestoval do Moskvy po výhru a tomu prispôsobil všetko. Okrem prípravy tentokrát nezabudol aj na správny jedálniček, aby ho nemohlo nič prekvapiť.

skvelú formu začal Tomáš preukazovať už od úvodu zápasu, keď tvrdým hákom poslal Buseeva k zemi. Tu sa Rusovi podarilo nasadiť triangel, Deák si s ním ale poradil a dominancia mohla pokračovať. Buseevov štýl naozaj Deákovi vyhovoval, čo začal pretavovať do početných takedownov. Na konci kola mohlo byť ´vymaľované´, Tomáš ale včas nedotiahol škrtenie.

Druhé kolo bolo pre domáceho bojovníka naozajstným utrpením a prežil ho naozaj silou vôle. Deák už od úvodu prostrednej časti nedal súperovi vydýchnuť a z každej strany ho hádzal na zem, kde mu uštedroval veľké množstvo úderov. Aj keď sa toto kolo dalo ľahko nabodovať 10-8, Buseev ho dokázal prežiť a poslať duel do posledného dejstva.

Azda najlepšie momenty ruského zápasníka prišli v treťom kole. Tu Deák troška stratil na rýchlosti, čo šikovný postojár využíval a vo výmenách uštedril pár solídnych úderov aj slovenskej hviezde. To bolo ale z Buseevovej strany všetko, Deák sa zasa vrátil vo veľkom štýle a kolo dokončil, ako inak, na zemi v pokusoch o submission.

Jednohlasné rozhodnutie rozhodcov v prospech Deáka iba potvrdilo jeho dominanciu a tú potvrdila aj Buseevova tvár, ktorá bola na pár minút zverená do opatery lekárov. Radosť neskrýval ani hlavný tréner OFA Bratislava Ilja Škondrič, ktorý presnými radami pomáhal Tomášovi v každej situácii. Deák po zápase uviedol, že si splnil sen a týmto víťazstvom sa dostal medzi štyroch najlepších bojovníkov kategórie do 61 kilogramov.

 

Tomáš Deák spolu s trénerom Ilja Škondričom

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tomáš Deák vstúpil úspešne do pyramídy o opasok bantamovej váhy