Toľko bodov žiadny iný hráč nezískal. Prvou hviezdou týždňa je Voráček

Jakub Voráček má za sebou skvelý týždeň.
Jakub Voráček má za sebou skvelý týždeň. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. dec 2016 o 18:46

Medzi trojicu hráčov týždňa v NHL sa dostali aj brankár Antti Raanta a útočník Sam Gagner.

NEW YORK. Český krídelník Philadelphie Flyers Jakub Voráček sa stal prvou hviezdou týždňa v zámorskej hokejovej NHL. Trojicu ocenených dotvárajú brankár New Yorku Rangers Antti Raanta a center Columbusu Sam Gagner.

Informáciu o výsledkoch tradičnej bilančnej aktivity priniesol web profiligy.

Ako Lindros v sezóne 1997/1998

Český útočník nazbieral v štyroch zápasoch až deväť bodov (3+6), čo bolo najviac zo všetkých hráčov profiligy. Darilo sa mu najmä v stretnutiach s Edmontonom a Dallasom - zaznamenal zhodne jeden presný zásah a tri prihrávky.

Posledný, komu sa podarilo získať štyri a viac bodov v dvoch po sebe idúcich dueloch v drese Philadelphie, bol Eric Lindros ešte v sezóne 1997/98.

Flyers i Voráčkovou zásluhou natiahli svoju víťaznú šnúru už na deväť duelov. Pre klub je to najdlhšia úspešná séria od apríla 1995.

Dvadsaťsedemročný kanonier prežíva úspešnú sezónu, v 31 dueloch nazbieral už 32 bodov (11+21) a patrí mu tretia priečka v tabuľke produktivity súťaže.

Mal 98,4 percentnú úspešnosť zákrokov

Fínsky brankár Raanta priviedol Rangers k trom výhram v troch dueloch. Mal vynikajúci priemer 0,33 gólu na zápas a až 98,4-percentnú úspešnosť zákrokov.

Antti Raanta zasahuje pri šanci Nicka Lappina z New Jersey Devils.
Antti Raanta zasahuje pri šanci Nicka Lappina z New Jersey Devils. (Autor: TASR/AP)

V zápasoch s Chicagom Blackhawks (1:0 pp) a New Jersey Devils (5:0) si pripísal dva shutouty po sebe, čo sa v drese Rangers podarilo naposledy Mikeovi Dunhamovi v marci 2003.

Raanta dostal v desiatich z jedenástich duelov tejto sezóny dva a menej gólov. Má priemer 1,65 gólov na zápas a 94,3-percentnú úspešnosť zákrokov.

Štyri body v jednom zápase

Gagner strelil v sledovanom období tri góly a pridal rovnaký počet asistencií. Columbus pomohol k trom triumfom a Blue Jackets natiahli svoju bodovú sériu na osem duelov so šiestimi triumfami za sebou.

Dvadsaťsedemročnému centrovi vyšiel najlepšie duel s Arizonou (4:1) - mal bilanciu 2+2. V 25 zápasoch prebiehajúcej sezóny nazbieral 19 bodov (11+8).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toľko bodov žiadny iný hráč nezískal. Prvou hviezdou týždňa je Voráček