Tlačová konferencia k UFC 200 bola síce bez Conora, ale zato celá o Conorovi

Vladimír Bilohuščin|23. apr 2016 o 02:00

Po ťažkom útoku redaktorov, musel dať Dana White odpoveď na otázku, či uvidíme Conora na UFC 200.

Včera vo večerných hodinách sme mohli byť svedkami prvej veľkej konferencie k veľkolepému podujatiu UFC 200, ktorému budú predchádzať ďalšie dva turnaje. Všetci účastníci sa dostavili, teda okrem jedného a práve o ňom to celé bolo.

Hneď prvá otázka znela: „Kde je ConorMcGregor ???“ A potom to už išlo, keď sa o Conorovi hovorilo prakticky počas celej promo akcie. Samozrejme hlavnou témou bola jeho účasť na podujatí, ktorá bola ešte stále veľkým otáznikom. A prezident UFC Dana White sa musel na pódiu poriadne obracať.

„Podľa mňa to nie je od neho férové. Prišli tu bojovníci zo Stocktonu, Poľska, Brazílie... Proste z celého sveta. Chápem,že to pre nich musí byť ťažké, ale presne preto to robíme tri mesiace pred podujatím, aby sme nezasahovali do tréningového procesu bojovníkov.“

„Rozprával som sa s pár fightermi a všetci chcú, aby Conor bojoval, fanúšikovia chcú, aby Conor bojoval, médiá, všetci. Myslíte si, že ja to nechcem? Jasné, že chcem, ale nie je to správne, keď sa neobjaví na takýchto podujatiach,“ objasňoval situáciu White.

Do tohto momentu ale bolo všetko iba v hypotetickej rovine, až kým sa jeden z redaktorov neopýtal na rovinu, či je Ír oficiálne stiahnutý z karty.

„Áno! Vidíte ho tu snáď?!“ Zareagoval White.

Neprítomnosť McGregora pridala organizácii o jednu starosť navyše, keď ostal Nate Diaz bez protivníka. UFC sa snažilo Diaza ponechať na karte, ten má ale na vec svoj pohľad.

„Ja som sa o tento zápas neprosil, on ale áno, on ho chcel. Ak sa zápas neuskutoční, pôjdem na dovolenku,“ pričom na otázku, či je zápas s Conorom jediná možnosť, ukázal palcami hore.

Aj keď je už takmer jasné, že Conora na UFC 200 neuvidíme, tento jeho krok vzbudil záujem celej športovej verejnosti, čo viedlo ešte k väčšiemu záujmu o toto podujatie. Toho si je vedomí aj sám prezident UFC, ale zásady nepustia.

„Chápem, že sledovanosť po týchto udalostiach stúpla, ale čo mám robiť. Všetci títo bojovníci dnes prišli, on nie. Myslíte, že je to správne? Koľkokrát to ešte musím zopakovať?“

A aká teda bude Conorová budúcnosť? White v tom má jasno. „Frankie Edgar bude bojovať s Jose Aldom a víťaz sa potom stretne s Conorom.“

Conor tlačovú konferenciu sledoval, pričom si neodpustil poznámku na sociálnej sieti, v ktorej zasa spomenul jeho 400 miliónový prínos pre UFC, na čo mu Diaz iba pripomenul, že v poslednom zápase dostal nakladačku.

Pri neprítomnosti Íra má už Dana White plán B. Môže ním byť titulový zápas medzi Jonom Jonesom a Danielom Cormierom. Samozrejme za predpokladu, že Jones dokáže  zvíťaziť nad Ovince St. Preuxom.

Aj táto tlačová konferencia, plná špičkových bojovníkov, teda ukázala, kto je najväčšia hviezda UFC, keď meno Conor zaznelo až 53 krát.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tlačová konferencia k UFC 200 bola síce bez Conora, ale zato celá o Conorovi