Slovan si v Nových Zámkoch neudržal vedenie, zaváhali aj Košice

Radosť hráčov Zvolena.
Radosť hráčov Zvolena. (Autor: Ján Krošlák - TASR)
Sportnet|4. jan 2020 o 20:37

Hokejisti Zvolena si poradili s Detvou.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava nevstúpili úspešne do kalendárneho roka 2020. Na ľade Nových Zámkov v sobotňajšom súboji 37. kola základnej časti získali iba bod za prehru 5:6 po predĺžení.

Slovanu nepomohli ani body nových posíl

Slovanisti v sobotu zaznamenali už piatu prehru z ostatných šiestich zápasov. K triumfu im nepomohli ani dve z troch avizovaných posíl, v Nových Zámkoch nastúpili už kanadskí útočníci Joe Basaraba aj Martin St. Pierre.

Prvý menovaný sa prezentoval asistenciou, druhý zaznamenal jeden gól. Slovan u súpera viedol už 4:1 a zdalo sa, že pohodlne dokráča k zisku troch bodov.

Opak bol však pravdou a Nové Zámky otočili na 5:4, aspoň bod pre Slovan zachránil v 47. minúte Radovan Puliš. V predĺžení o úspechu Novozámčanov rozhodol Petr Obdržálek.

Košice zakopli v Budapešti

Iba jeden bod získali v sobotu aj Košice, ktoré nepotvrdili pozíciu lídra Tipsport ligy na ľade maďarského tímu MAC Budapešť. Košice svojmu súperovi podľahli 3:4 po predĺžení.

Košičania v zápase prehrávali 0:2 aj 2:3, duel však doviedli do predĺženia, v ňom rozhodujúci gól strelil v 64. minúte István Sofron. MAC bodoval prvýkrát po sérii piatich prehier v riadnom hracom čase.

Ani súboj druhej Banskej Bystrice v Liptovskom Mikuláši nepriniesol víťaza v riadnom hracom čase. Liptáci viedli 2:0, 3:1 aj 4:3, ale rozhodnúť museli až samostatné nájazdy.

V nich o triumfe Banskej Bystrice rozhodol v šiestej sérii Marek Bartánus. Úradujúci majster tak získal na Liptove dva body k vedúcim Košiciam sa priblížil na rozdiel dvoch bodov.

Derby stretnutie medzi Zvolenom a Detvou prinieslo hladký triumf domácich 5:1. Ako rozhodujúce sa ukázali dva góly Rastislava Špirka v prvej tretine, za hostí v 23. minúte skorigoval na priebežných 1:2 Rastislav Gašpar.

Tipsport liga 2019/2020: Momenty zo zápasu Zvolen - Detva: fotogaléria

4.1.2020

Trenčín opäť porazil Michalovce

Nitra si v domácom prostredí poradila s Popradom a do tabuľky si pripísala tri body za triumf 3:2. Víťazný zásah zaznamenal Kale Kerbashian.

Nitra bodovala naplno napriek absencii najväčšej ofenzívnej hviezdy Krisa Versteega, ktorý je zranený a vynechá niekoľko najbližších týždňov.

Tipsport liga: ​HK Nitra - HK Poprad, 4. 1. 2020: fotogaléria

4.1.2020

V súboji dvoch Dukiel aj tretíkrát v tejto sezóne uspeli Trenčania, no o tri body museli bojovať až do konca.

Hosťom sa podarilo vyrovnať na 1:1 aj 2:2, ale na presilovkový gól Josef Mikysku už nenašli odpoveď a triumf Trenčína 4:2 spečatil v závere Juraj Bezúch.

Tipsport liga 2019/2020 - základná časť - 37. kolo - sobota:

HC Mikron Nové Zámky - HC Slovan Bratislava 6:5 pp (1:3, 3:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 20. Rogoň (Holovič, Drtina), 28. Stupka, 28. T. Pospíšil (Fereta), 32. J. Jurík (Obdržálek), 44. T. Pospíšil (Stupka, Bajtek), 64. Obdržálek (J. Jurík) - 10. Sersen (Bačik, Abdul), 13. Demo (R. Bondra), 20. St. Pierre (Basaraba, R. Bondra), 24. Puliš (Meszároš, Abdul), 47. Puliš (Abdul, Zigo)

Rozhodovali: V. Snášel ml., Novák - Šoltés, Rojík, vylúčení: 2:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0

Divákov: 1602

Nové Zámky: Pavlas - Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš - Pospíšil, Fábry, Stupka - Obdržálek, Bajtek, Jurík - Števuliak, Hruška, Andrisík - Jaša, Holovič, Rogoň

Slovan: Brust (44. Habal) - Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Demo, Jendek - Puliš, Zigo, Abdul - Basaraba, St.Pierre, Bondra - Kukumberg, Kytnár, Matoušek - Urbánek, Viedenský, M. Sloboda

Hlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: "Nehovorím, že sme začali zle, no dostali sme dva góly, keď sme nezblokovali strely. Naši hráči tieto situácie podcenili. Potom sa nám podarilo dať kontaktný gól na 1:2, následne sme v závere tretiny urobili zase chybu, po ktorej sme dostali gól na 1:3. V druhej tretine nám súper ušiel na 1:4. Z môjho pohľadu bol zlomový moment, keď sme dali spoza brány gól.

To nás nakoplo, hneď sme dali aj ďalší a prišla pozitívna emócia. Potom sa nám podarilo ešte zvýšiť, ale zase sme gól dostali, tentoraz po chybe nášho brankára. Aj trochu so šťastím sme záver zvládli, aj keď už pri nájazde Pospíšila na bránu mohol padnúť gól. Zápas bol vyrovnaný, obe mužstva dobre korčuľovali, divákom sa to mohlo páčiť."

Roman Stantien, tréner Slovana: "Prvá tretina bola podľa našich predstáv, vedeli sme, čo súper hrá. Viac-menej sme to aj dodržiavali. Celkom nám to tam aj padalo. V druhej tretine sa to všetko, vo vidine ľahkého víťazstva, otočilo proti nám. Prestali sme plniť to, čo nám fungovalo v prvej tretine.

Vzhľadom na to, že sme viedli 4:1, niektorí chlapci povolili a to bola voda na mlyn pre bojovný domáci tím. Ten potom perfektne otočil zápas a v tretej tretine sme to chceli otočiť na svoju stranu. V športe to však tak býva, že keď niečo podceníte, ťažko sa to vracia. Aj keď sa nám ešte podarilo vyrovnať na 5:5, v predĺžení mali viac možností domáci a rozhodli."

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC '05 iClinic Banská Bystrica 4:5 sn (2:0, 1:1, 1:3 - 0:0, 0:1)

Góly: 8. Tamáši (M. Roman, Rudolf Huna), 13. Piatka (J. Sukeľ), 36. Rudolf Huna (Petran), 59. Rudolf Huna (Petran) - 33. M. Bartánus (Mihálik, Šille), 50. Lamper, 51. Southorn (Hohmann, Hickmott), 60. Hohmann (Jääskeläinen), rozhodujúci sam. nájazd M. Bartánus

Rozhodovali: Orolin, Juhász - Stanzel, Soltész, vylúčení 4:5 na 2 min, navyše Brejčák (B. Bystrica) 10 min za napadnutie oblasti hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1

Divákov: 1300

Liptovský Mikuláš: Zalivin - Kurali, Kramár, Droppa, Petran, M. Roman, Smutný, Dlugoš - J. Sukeľ, Piatka, Kriška - Lištiak, Tamáši, Ru. Huna - Ri. Huna, Ró. Huna, Nechaj - Uhrík, Oško, M. Surový - Vybiral

Banská Bystrica: Beskorowany - Petrinec, Southorn, Mihalik, Gabor, Brejčák, Zubák, Kobolka - Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen - Lamper, Hrnka, Bartánus - Fafrák, Mlynarovič, Šille - Sarvaš, Sojka, Mesaroš

HKM Zvolen - HC 07 WPC Koliba Detva 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Góly: 4. Špirko (Drgoň, M. Halama), 14. Špirko (M. Halama, Drgoň), 26. Betker (Parks, Trotter), 37. McPherson (Corrin, Špirko), 51. Thompson (S. Tomko) - 23. Gašpar (Jendroľ)

Rozhodovali: D. Konc st., M. Korba - Jedlička, Gegáň, vylúčení: 7:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Divákov: 2684

Zvolen: T. Tomek - Corrin, Švarný, Betker, Maier, Drgoň, S. Tomko, Meliško - Tibenský, Trotter, Parks - Thompson, B. Mráz, Štrauch - McPherson, Špirko, M. Halama - S. Petráš, P. Halama, Marcinek

Detva: R. Petrík - Martin Chovan, Andersons, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Lalík - Šišovský, Zuzin, J. Sýkora - Ščurko, Podešva, Král - Gašpar, P. Valent, Čacho - Čenka, V. Fekiač, Ľupták

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Vedeli sme a čakali, že to bude ťažký zápas. Detva je silná najmä v protiútokoch, na to sme sa pripravili. Chceli sme hrať čo najviac u nich, teda v útočnej tretine. Moji zverenci plnili pokyny, dávali si pozor na brejky súpera. Negatívom boli naše fauly.

Nemôže sa nám stať, že hráme dvakrát oslabenie v troch proti piatim. Ubránili sme sa však, dobre zachytal i brankár Tomek. V útoku sme sa presadili, viac sa tlačíme do bránky a strieľame, dali sme aj dva góly z presiloviek, takže to môžem hodnotiť pozitívne."

Rastislav Špirko, autor dvoch gólov Zvolena: "Dobre sme sa pripravili na súpera. Išli sme rýchlo do dvojgólového vedenia, čo bolo dôležité, určili sme tak jasné smerovanie zápasu. Teší ma, že sme dobre napádali, piati sme útočili a rovnako aj piati bránili. Plnili sme pokyny trénerov a vyhrali sme zaslúžene. Tieto tri body chceme ešte potvrdiť pondelok u majstra v Banskej Bystrici."

Josef Turek, tréner Detvy: "Bolo to derby, ale my sme v ňom podali slabý výkon. Chýbali mi tam väčšie emócie z našej strany, viac srdca a vôle po víťazstve. Mrzí ma nevyužitá presilovka piatich proti trom. Nezahrali sme ju zle, ale Tomek nás vychytal. Potom prišli na našej strane hlúpe fauly a súper nás potrestal. Hlavne v druhej tretine nás herne prevýšil. My sme hrali slabo, preto sme prehrali."

MAC Budapešť (Maď.) - HC Košice 4:3 pp (2:2, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 9. Langkow (T. Klempa), 13. Bodó (Pitt), 29. Langkow (McNally), 64. Sofron (McNally) - 13. B. Rapáč (Bortňák), 20. Marcel Haščák (D. Skokan), 50. Bortňák (Milý)

Rozhodovali: Baluška, Purgat - Kacej, J. Konc, vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše Belluš (Košice) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0

Divákov: 605

Budapešť: Bernard - Pozsgai, McNally, Bl. Orbán, Carlisle, Fejes, Garát, Bugár - Terbócs, Strech, Br. Orbán - Sofron, Langkow, Klempa - Bodó, Pitt, Szigeti - Loczi, Majoross, Kreisz

Košice: Škorvánek - Koch, Čížek, Zeleňák, Slovák, Repe, Růžička - Haščák, Skokan, Majdan, - Klhůfek, Chovan, Květoň - Belluš, Bortňák, Rapáč - Jokeľ, Suja, Milý

HK Nitra - HK Poprad 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 10. Fominykh (M. Versteeg, Pupák), 21. Yellow Horn (Kerbashian), 49. Kerbashian (Yellow Horn, M. Versteeg) - 25. Preisinger (Vandas, Kozák), 53. D. Brejčák (Preisinger, Handlovský)

Rozhodovali: Tvrdoň, Štefik - Crman, Orolin, vylúčení: 7:6, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0

Divákov: 3286

Nitra: Šimboch - Mezei, Morrison, Pupák, M. Versteeg, S. Rácz, Kubka, A. Sloboda, Korím - Blackwater, Kerbashian, Yellow Horn - Fominych, Kollár, Scheidl - Buček, Lušňák, Koyš - Hrušík, Minárik, Csányi

Poprad: Vošvrda - Kozák, D. Brejčák, Erving, Fabian, Magovac, Česánek, Králik, Božoň - Handlovský, Preisinger, Vandas - Takáč, Zagrapan, Svitana - Jacobs, Paukovček, Matúš Paločko - Matej Paločko, Bjalončík, Kundrík

Hlasy po zápase

Marián Bažány, tréner Nitry: "Som veľmi spokojný s výkonom nášho tímu proti silnému Popradu. Veľmi dobre sme ich napádali. Prvé dve tretiny sa Poprad dostal iba k šiestim strelám. Hrali sme výborne v oslabení. Blokovali sme množstvo striel, bol to výborný tímový výkon aký sme predviedli aj na Slovane.

Znovu nám vypadli nejakí hráči, ale hráči obetavým výkonom udržali víťazstvo. Sú to dôležité tri body pre nás. Chcem ešte niečo povedať, čo dusím v sebe dlho. Hokej je tvrdá hra. Keď jeden hráč zostane ležať na ľade a druhé mužstvo má puk v držaní a kontroluje ho, rozhodca nemôže odpískať a prerušiť hru, len preto, že on si myslí, že je zranený.

Odpíska, hráč sa postaví, ide dole z ľadu a ďalšie striedanie hrá. Tomu nerozumiem a to je jedna vec, ktorá ma rozčúlila. Už to v sebe držím dlho. Neviem aké sú tu pravidlá, ale už sa na to nemôžem pozerať."

Peter Mikula, tréner Popradu: "Myslím si, že diváci mohli po krátkej prestávke vidieť zaujímavý hokej. Prispeli sme k tomu aj my. Rozhodla presilová hra 5 na 3. Domáci ju využili a my nie. Obe mužstvá v defenzíve vytvorili niekoľko chýb. My sme ich nevyužili, ale náš súper áno.

Hlavne v druhej tretine sme sa málo tlačili do brány a mali sme málo striel. V závere zápasu sme mali šance, aby sme niečo so stavom urobili. Musím uznať, že súper veľmi dobre blokoval strely."

HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 11. Bezúch (Sojčík, Mikyska), 31. Balán (Sojčík), 53. Mikyska (McCormack), 60. Bezúch (Mikyska) - 17. Korhonen (Spilar, Ventelä), 46. Mašlonka (Dalhuisen)

Rozhodovali: Valach, Nagy - Durmis, Kis-Kiraly, vylúčení: 2:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Divákov: 3260

Trenčín: Tomek - Starosta, McCormack, Štach, Bokroš, Kajínek, Stacha, A.Dúžek - Bezúch, Mikyska, Alderson - Bartovič, Valach, Hecl - Lapšanský, Balán, Sojčík - Džugan, Ferényi, Ďurina - Maniaček

Michalovce: Trenčan - Ventelä, Vorobjev, Novický, Dalhuisen, Hančák, Hopkovič - Spilar, Lalancette, Korhonen - Mašlonka, Galamboš, Hričina - Hvila, Linet, Safaralejev - Šimun, Toma, Giľák

Hlasy po zápase

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "S dnešným výkonom nemôžeme byť spokojní. Musíme byť spokojní s tým, že sme našli cestu ako zvíťaziť proti húževnatému súperovi, ktorý bol blízko dobrého výsledku. Ťažko sme sa dostávali cez stredné pásmo. Rozhodli špeciálne tímy. Ubránili sme oslabenia a využili presilové hry."

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: "Bol to podobný zápas ako predchádzajúce dva. Rozhodol jeden gól. Trenčín ho strelil. Nám sa nepodarilo ísť do vedenia. Dnes sme minimálne na bod mali, ale rozhodla nekoncentrovanosť jednotlivcov. Súperovi sme ponúkli po veľkej chybe presilovú hru, ktorá rozhodla."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan si v Nových Zámkoch neudržal vedenie, zaváhali aj Košice