Slovan prehral druhý zápas za sebou, nováčik zaskočil majstra

Jörgen Karterud (vpravo) dal rozhodujúci gól.
Jörgen Karterud (vpravo) dal rozhodujúci gól. (Autor: ilustračné - TASR)
Sportnet|24. nov 2019 o 18:46

Trenčania vyhrali v Nitre po predĺžení.

POPRAD. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali druhýkrát v rade slovenskej najvyššej súťaži Tipsport lige.

V nedeľňajšom zápase 24. kola podľahli Popradčanom na ich ľade 1:2. Domáci si v úvodných dvoch tretinách vypracovali dvojgólový náskok, keď sa presadili bývalý hráč Slovana Michael Vandas a popradský odchovanec Peter Bjalončík.

Hostia kontrovali šiestym tohtosezónnym gólom Martina Štajnocha v 43. min počas presilovky, ale ich záverečná snaha o vyrovnanie nebola úspešná a 4038 divákov na tribúnach sa radovalo z víťazstva východniarov. Slovan napriek prehre nepríde o líderské postavenie v tabuľke.

V súboji dvoch tímov s odlišnou formou dosiahli hráči Dukly Trenčín piate víťazstvo v rade, keď triumfovali nad Nitrou 3:2 po predĺžení. Trenčania pod Zoborom dvakrát viedli, ale domáci v oboch prípadoch dokázali vyrovnať a tesne pred treťou sirénou poslal duel do predĺženia Judd Blackwater.

Nitre však stačil jeho zásah iba na bod a nezabránil štvrtej ligovej prehre v sérii. V 63. min o tom rozhodol dvojgólový kanadský legionár Brandon Alderson.

Zaváhanie vedúceho tímu tabuľky využili hokejisti Košíc. V Detve mali počas celého stretnutia jasnú streleckú prevahu, ale dlho prehrávali, keď na gól Michala Chovana odpovedali Ján Sýkora s Petrom Valentom.

Košičania napokon lepšie zvládli poslednú tretiu tretinu, v ktorej strelil dva góly Branislav Rapáč, a ich strata na prvý Slovan je štvorbodová.

Naopak, tretia Banská Bystrica nevyužila šancu na zníženie manka. V konfrontácii nováčika s majstrom prehrala v Michalovciach 1:3. Všetky góly padli v tretej tretine, keď za domácich presne namierili Mike Dalhuisen, Lukáš Toma a Lukáš Hvila. V drese Bystrice sa presadil iba Michal Kabáč.

V nedeľu sa predstavili pred vlastnými fanúšikmi obaja maďarskí účastníci Tipsport ligy. Na domácej pôde sa im darilo rozdielne. Zatiaľ čo Miškovec zdolal Nové Zámky 4:1, hráči MAC Budapešť prehrali so Zvolenčanmi tesne 3:4.

Tipsport liga 2019/2020 - 24. kolo - výsledky:

HK Poprad - HC Slovan Bratislava 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 6. Vandas (Handlovský, Preisinger), 40. Bjalončík (Leclerc, Karterud) - 43. Štajnoch (Kytnár, Abdul). Rozhodovali: Müllner, D. Konc st. - M. Orolin, Šoltés, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4038 divákov

Poprad: Nechvátal - Kozák, Brejčák, Erving, Ulrych, Fabian, Ťavoda, Česánek - Handlovský, Preisinger, Vandas - Takáč, Zagrapan, P. Svitana - Karterud, Paukovček, Leclerc - Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik - Králik

Slovan: Brust - Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Podlipnik, Šedivý, Hudec - Abdul, Zigo, Puliš - Petráš, Viedenský, Pance - Matoušek, Kytnár, Jendek - Bondra, Urbánek, Žitný - Sloboda

Hlasy po zápase

Peter Mikula, tréner Popradu: "Víťazstvo sa rodilo ťažko. Budem trocha optimistický. Jeho základy sme položili v Košiciach. Dnes sme šli výrazne za víťazstvom. Toto mužstvo body potrebuje. Základom úspechu bol výkon brankára. V zakončení sme boli efektívnejší ako hráči Slovana."

Romas Stantien, tréner Slovana: "Z našej strany bola prvá tretina vlažná. Na konci dobiehať náskok súpera je vabank. Gólovky v závere boli, ale nepremenili sme ich. K prvému útoku sa musia bodovo pridať ďalšie. Nemôže to stále ťahať jedna formácia."

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 2:3 po predĺžení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 20. Fominych (Hrušík, J. Minárik), 60. Blackwater (Schiedl) - 9. Bezúch (Mikyska), 47. Alderson (Bezúch), 63. Alderson (McCormack, Mikyska)

Nitra: Kompas - Mezei, Morrison, Olsen, Kubka, M. Versteeg, A. Sloboda, S. Rácz - Buček, Kollár, Koyš - Blackwater, Lušňák, Scheidl - Čaládi, Šimun, Kerbashian - Fominych, Minárik, Hrušík - Tábi

Trenčín: Tomek - McCormack, Starosta, Rajnoha, Štach, Sládok, Kajínek, Stacha - Alderson, Mikyska, Bezúch - Valach, Sádecký, Hecl - Sojčík, Balán, Lapšanský - Chromiak, Džugan, Ďurina

Hlasy po zápase

Marián Bažány, tréner Nitry: "Nemali sme dobrý vstup do zápasu. Vždy si to hovoríme pred zápasmi, ale neboli sme silní na puku. Trenčín lepšie korčuľoval. Vypracovali sme si pár šancí, zlepšili sme pohyb a agresivitu. Nie je možné, aby sme dali prvý hit. S tým nie som spokojný. Potom sme to zlepšili a dostávali sme viac šancí. V druhej tretine sme mali pár striedaní, keď sme sa držali v útočnej tretine a hrali sme hokej aký chceme hrať. Z celkového hľadiska sme v presilovkách dlho držali puk. Nedostali sme sa do vyloženej strely. Mužstvo sa nevzdalo a podarilo sa nám zatlačiť Trenčín a vyrovnať. Predĺženie je lotéria, Kollár netrafil vo vyloženej šanci bránu a hneď v ďalšom striedaní sme dostali gól. Celkovo som videl krok dopredu v našej hre s tým, že musíme zapracovať ešte na defenzíve."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Videli sme zaujímavý zápas. Aj keď z môjho pohľadu bol dosť rozkúskovaný. Chceli sme byť aktívni, čo sa nám podarilo, išli sme do vedenia. Hlúpy gól sme dostali na konci prvej tretiny. V druhej tretine sme mali množstvo šancí, trikrát sme nastrelili žŕdku. Žiaľ, gól sme nedali. Povedali sme si, že zápas môže byť o jednom góle. My sme si na to počkali, veľmi dobre nám fungovali oslabenia. Veril som, že ubránime záver a získame tri body. Dostali sme gól, ale také veci sa stávajú, Nitra si išla za tým. Z môjho pohľadu sme boli o ten jeden gól lepší a zaslúžene sme vyhrali."

HC 07 WPC Koliba Detva - HC Košice 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Góly: 15. J. Sýkora (V. Čacho ml, P. Zuzin), 28. Valent (Ľupták) - 6. Michal Chovan (D. Růžička), 48. B. Rapáč (Michal Chovan), 57. B. Rapáč (Skokan, Repe)

DVTK Jegesmedvék Miškovec - HC Mikron Nové Zámky 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 3. St. Pierre (Ross, Beach), 22. Galanisz (Miskolczi), 31. Rodman (Ross), 41. Galanisz (Ross, St. Pierre) - 37. Stupka (T. Pospíšil, Hatala)

MAC Budapešť - HKM Zvolen 3:4 (2:3, 0:1, 1:0)

Góly: 14. Langkow (Bodó), 17. Orban (Langkow, Bodó), 58. Langkow (McNally) - 1. Bonis (McPherson), 6. Bonis (Drgoň, Trotter), 12. Špirko (Thompson), 39. Trotter

HK Dukla Ingema Michalovce - HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Góly: 41. Dalhuisen (Korhonen), 46. Toma (Mesikämmen, Hvila), 54. Hvila - 43. Kabáč (Gabor, Nemčík)

Michalovce: Trenčan - Dalhusien, Ventela, Vorobjev, Mesikammen, Hančák, Kolba, Zekucia - Korhonen, Lalancette, Mašlonka - Hričina, Galamboš, Spilar - Safaralejev, Linet, Giľák - Chalupa, Toma, Hvila

Banská Bystrica: Gajan - Southorn, Cardwell, Nemčík, Ďatelinka, Mihalik, Zubák, Petrinec - Hickmott, M. Slovák, Jaaskelainen - Bartánus, Bubela, Lamper - Kabáč, Gabor, Šille - Fafrák, Tamáši, Sojka

Hlasy po zápase

Richard Šechný, asistent trénera Michaloviec: "Z našej strany to bol jeden z najlepších výkonov. Prvé dve tretiny boli vyrovnané, čakali sme na prvý gól. Nakoniec sme ho dali my. Rýchlo sme síce inkasovali, no odpovedali sme ďalším gólom a to asi rozhodlo."

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Veľký vplyv na zápas malo rýchle vylúčenie nášho obrancu Southorna. Po ňom sme mali problémy v zložení obrany. Chýbalo nám viac šťastia a takisto aj presilovky. Domáci využili dve a preto vyhrali."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan prehral druhý zápas za sebou, nováčik zaskočil majstra